Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yingli Solar:Ολοκληρώθηκε φωτοβολταϊκό στη Λάρισα

Η Yingli Green Energy Greece ανακοίνωσε την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών πάνελ Yingli Solar, στη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα, στη Λάρισα.

Yingli Solar:Ολοκληρώθηκε φωτοβολταϊκό στη Λάρισα
Η Yingli Green Energy Holding Company Limited (NYSE: YGE), με το διακριτικό τίτλο Yingli Solar, κορυφαία εταιρεία στην παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών προϊόντων και συστημάτων και ο μεγαλύτερος, διεθνώς, καθετοποιημένος παραγωγός πάνελ κρυσταλλικού πυριτίου ("PV") και η Yingli Green Energy Greece Sales GmbH, θυγατρική του ομίλου υπεύθυνη για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Κύπρο, Τουρκία και Μέση Ανατολή, ανακοίνωσαν την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών πάνελ Yingli Solar, στη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο μεγέθους 10 MW, βρίσκεται στη Λάρισα και αναμένεται να παράγει ενέργεια, ικανή να καλύψει τις ανάγκες 3.700 σπιτιών της περιοχής.

Το έργο αναπτύχθηκε από την Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία Α.Ε.Β.Ε. (ATHEX:EPIL) ("STIAFILCO"), μέσω της 100% θυγατρικής της εταιρείας ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.. Η εταιρεία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη και λειτουργία έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχει πολύχρονη εμπειρία στους τομείς των φωτοβολταϊκών και της βιομάζας.

Επιπλέον, το έργο υλοποιήθηκε από τη ΒΙΟΣΑΡ Ενεργειακή Α.Ε., εταιρεία με εξειδίκευση στα φωτοβολταϊκά συστήματα, που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν το σχεδιασμό, την προμήθεια εξοπλισμού, την κατασκευή αλλά και τη συντήρηση φωτοβολταϊκών συστημάτων μεσαίας και μεγάλης κλίμακας, ενώ χρησιμοποιήθηκαν κεντρικοί μετατροπείς ισχύος της γερμανικής εταιρείας SMA Solar Technology AG και στηρίγματα στήριξης Alumil.

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιήθηκε, σε μακρόχρονη και χωρίς δικαίωμα αναγωγής βάση (non recourse, project finance), από την Τράπεζα Πειραιώς. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Όμιλος της Πειραιώς είναι ηγέτης στον τομέα της χρηματοδότησης της πράσινης επιχειρηματικότητας, με μια στρατηγική δέσμευση στη συνεχή υποστήριξη του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Liansheng Miao, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Yingli Green Energy δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που συνεργαστήκαμε με την Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία Α.Ε.Β.Ε. (STIAFILCO) και την Biosar για την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού έργου στην Ελλάδα. Λόγω της φυσικής ηλιακής ακτινοβολίας, η Ελλάδα θεωρείται μια πολύ σημαντική αγορά για τα φωτοβολταϊκά συστήματα. Συνεχίζουμε να βλέπουμε αυξανόμενη ζήτηση για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα Yingli Solar, το οποίο επιβεβαιώνει περαιτέρω την ηγετική μας θέση στη συγκεκριμένη αγορά»

‘’Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για την επιτυχή ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού για την πορεία ανάπτυξης των φ/β στην Ελλάδα έργου και ευτυχείς που μέσα από τη συνεργασία με τον όμιλο της Επίλεκτος ΑΕΒΕ και την Βιοσαρ ΑΕ μπορούμε να συμβάλουμε στην υλοποίηση του οράματος της πράσινης ανάπτυξης“, δήλωσε ο κ. Δημήτριος Μ. Μπαχαδάκης, Δ/νων Σύμβουλος της Yingli Green Energy Greece Sales GmbH.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v