Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινο φως από ΧΑ για Audiovisual

Εγκριση από το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου έλαβε η ”Επιχειρήσεις Ήχου & Εικόνος” με διακριτικό τίτλο Audiovisual, προκειμένου να υλοποιήσει Δημόσια Εγγραφή για την είσοδό της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι τρείς άξονες στρατηγικής.

Πράσινο φως από ΧΑ για  Audiovisual
Εγκριση από το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου έλαβε η ”Επιχειρήσεις Ήχου & Εικόνος” με διακριτικό τίτλο Audiovisual, προκειμένου να υλοποιήσει Δημόσια Εγγραφή για την είσοδό της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Αναμένεται και η λήψη έγκρισης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος Audiovisual διακρίνεται για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών ψυχαγωγίας, οι οποίες καλύπτουν εναλλακτικά δίκτυα διανομής – προβολής.

Η μητρική εταιρία Audiovisual δραστηριοποιείται στο χώρο του home & cinema entertainment και ειδικότερα στη διανομή ταινιών για video, DVD, τηλεοπτική και κινηματογραφική προβολή.

Επιπρόσθετα, ο όμιλος Audiovisual περιλαμβάνει την εταιρία ”ΒΜΛ Α.Β.Ε.Ε.” η οποία διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής ψηφιακών μέσων (DVD & βιντεοκασέτες) και δραστηριοποιείται στην αναπαραγωγή ταινιών, την εταιρεία ”STER CΙΝΕΜAS” η οποία δραστηριοποιείται στην εκμετάλλευση κινηματογραφικών αιθουσών (multiplex) στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες επαρχιακές πόλεις και την εταιρία ”ΟΝ PRODUCTIONS”, η οποία κάνει τηλεοπτικές παραγωγές.

Σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση, ότι η μητρική εταιρία Audiovisual έχει να επιδείξει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης κύκλου εργασιών και αποτελεσμάτων διαχρονικά, με τον κύκλο εργασιών για τη χρήση του 2003 να ανέρχεται στο ποσό των 31,3 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 31% έναντι της προηγούμενης χρήσης και τα κέρδη προ τόκων αποσβέσεων και φόρων (EBITDA) να ανέρχονται για το 2003 στο ποσό των 7,4 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 57% έναντι της προηγούμενης χρήσης.

Στρατηγική του Ομίλου Audiovisual αποτελεί η εδραίωση της ανταγωνιστικής του θέσης και η περαιτέρω ανάπτυξή του στον ευρύτερο χώρο της ψυχαγωγίας, εκμεταλλευόμενος το ικανό στελεχιακό δυναμικό, την άριστη γνώση και τη μακροχρόνια εμπειρία του στην παροχή υπηρεσιών ψυχαγωγίας υψηλής ποιότητας.

Ο κλάδος της ψυχαγωγίας, τα τελευταία χρόνια, γνωρίζει μια ιδιαίτερη ανάπτυξη. Κυρίαρχο ρόλο στην ψυχαγωγία του σημερινού καταναλωτή κατέχουν ο κινηματογράφος, η τηλεόραση και το βίντεο, τομείς τους οποίους ο Όμιλος Audiovisual σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω.

Η στρατηγική του Ομίλου Audiovisual αναπτύσσεται σε τρεις βασικούς άξονες:

* Περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητάς του στο χώρο της οικιακής ψυχαγωγίας (Home Entertainment).

* Επέκταση της δραστηριότητας στο χώρο του κινηματογράφου, τόσο στη διανομή κινηματογραφικών ταινιών όσο και στην εκμετάλλευση κινηματογραφικών αιθουσών (Cinema Distribution & Exhibition).

* Περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητάς του στο χώρο της τηλεοπτικής παραγωγής και επικοινωνίας.

Με την οριζόντια ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των παρεχομένων προϊόντων και υπηρεσιών στο χώρο της οικιακής ψυχαγωγίας (βίντεο, DVD και τηλεόραση) και στον κινηματογράφο (διανομή και προβολή), ο Όμιλος Audiovisual αναπτύσσεται σε κερδοφόρες εκμεταλλεύσεις, επιτυγχάνοντας τις καλύτερες δυνατές οικονομίες κλίμακος, που προέρχονται από την άρτια εκμετάλλευση μιας ταινίας, ξεκινώντας από την κινηματογραφική της προβολή και καταλήγοντας στην τελική της διανομή σε video & dvd, καλύπτοντας έτσι όλο τον κύκλο ζωής του προϊόντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v