Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Creta Farms: Με τη βούλα η πατέντα "Εν Ελλάδι"

Ως νόμιμη και αποκλειστική δικαιούχο του διπλώματος ευρεσιτεχνίας για την παραγωγή των αλλαντικών με ελαιόλαδο έκρινε με απόφαση του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την κρητική εταιρεία Creta Farms.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Creta Farms: Με τη βούλα η πατέντα Εν Ελλάδι
Ως νόμιμη και αποκλειστική δικαιούχο του διπλώματος ευρεσιτεχνίας για την παραγωγή των αλλαντικών με ελαιόλαδο έκρινε με απόφαση του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την κρητική εταιρεία Creta Farms.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή της Creta Farms κατά ανταγωνίστριας εταιρείας, ακυρώνοντας το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της τελευταίας.

Παράλληλα, απαγόρευσε στην ανταγωνίστρια εταιρεία την παραγωγή και εμπορία ειδών, που παράγονται με βάση τη μέθοδο παραγωγής της σχετικής πατέντας.

Ομοίως, το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της ανταγωνίστριας εταιρείας κατά της Creta Farms, αναγνωρίζοντας την εγκυρότητα και την πλήρη νομική ισχύ του διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Creta Farms.

Σημειώνεται ότι το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, στο οποίο στηρίζεται η παραγωγή των προϊόντων «Εν Ελλάδι», έχει απονεμηθεί από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Creta Farms το 2001, λάνσαρε και κατοχύρωσε την πατέντα των προϊόντων Creta Farms "Εν Ελλάδι", από τα οποία αφαιρείται από το κρέας ζωικό λίπος με χειρονακτικό τρόπο και προστίθεται άμεσα παρθένο ελαιόλαδο ως μέσο υποκατάστασης του ζωικού λίπους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα προϊόντα Creta Farms Εν Ελλάδι αποτελούν το βαρύ όπλο της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας τόσο στην εσωτερική όσο και στις 15 διεθνείς αγορές που δραστηριοποιείται πλέον.

Σημειώνεται ότι πέρα από την αγορά των αλλαντικών η Κρητική αλλαντοβιομηχανία ανακοίνωσε το περασμένο καλοκαίρι την είσοδό της στην αγορά ελαιολάδου μέσω της διάθεσής του στην αγορά της Αυστραλίας.

Η εν λόγω συνεργασία, ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο και αρχικά αφορά στην εξαγωγή 7 κωδικών τυποποιημένου ελαιολάδου με την ονομασία Creta Farms και τη διανομή τους από τον όμιλο Agora Merchandising σε Super-Markets, delicatessen και στο κανάλι HORECA.

Σε δεύτερη φάση, το πλάνο για την Αυστραλία περιλαμβάνει επέκταση και στην κατηγορία των αλλαντικών, ακολουθώντας τη συνταγή που έχει εφαρμοστεί στις υπόλοιπες διεθνείς αγορές όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Λίγες ημέρες αργότερα στα μέσα Ιουλίου η εταιρεία ανακοίνωσε και την είσοδο της στην αγορά των τυροκομικών προϊόντων, κίνηση η οποία αποτελεί σημείο-σταθμό στην εξέλιξη της από εταιρεία αλλαντικών σε εταιρεία τροφίμων. Σημειώνεται ότι το προϊόν "Εν Ελλάδι Μεσογειακή", είναι αποτέλεσμα του κοινού φιλόδοξου εγχειρήματος που ξεκίνησε η Creta Farms με τη ΜΕΒΓΑΛ, και είναι βασισμένο στην συνταγή "Εν Ελλάδι", όπου το 50% των ζωικών λιπαρών έχει αντικατασταθεί με ελαιόλαδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v