Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Delta Project: Αλλαγή επενδυτικού προγράμματος

Την διαφοροποίηση και ανακατανομή ορισμένων εκ των κονδυλίων του επενδυτικού προγράμματος, καθώς και την επικύρωση σύμβασης αγοραπωλησίας ακινήτου, ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας Delta Project, που πραγματοποιήθηκε χθες 3 Νοεμβρίου, με συνολικό ποσοστό απαρτίας 72,31%.

Delta Project: Αλλαγή επενδυτικού προγράμματος
Tην αναθεώρηση του επενδυτικού προγράμματος, ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας Delta Project, που πραγματοποιήθηκε χθες 3 Νοεμβρίου, με συνολικό ποσοστό απαρτίας 72,31%.

Ειδικότερα, αναφορικά με την έγκριση διαφοροποίησης και χρονικής απόκλισης ως προς τις επιμέρους χρήσεις των αντληθέντων και ιδίων κεφαλαίων του Επενδυτικού Σχεδίου (προγράμματος) της εταιρίας και επικύρωση αυτής, οι μέτοχοι αποφάσισαν αφενός μεν την διαφοροποίηση και ανακατανομή ορισμένων εκ των κονδυλίων των κατηγοριών Α και Γ του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας, σε σχέση με τις δεσμεύσεις που αναγράφονται στο Ενημερωτικό Δελτίο της εταιρίας και αφετέρου ενέκριναν την απόκλιση από το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας, και παράλληλα με την αυτή απόφαση ομόφωνα επικυρώθηκαν τόσο οι εν λόγω διαφοροποιήσεις, όσο και το νέο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, λόγω των ιδιαίτερων αναγκών της εταιρίας και των εν γένει οικονομικών συνθηκών ως ακολούθως:

* ”Α. Επέκταση Βιομηχανοστασίου”. Μείωση κατά 29.000 ευρώ.

Ειδικότερα η συνολική ως άνω μείωση προκύπτει ως ακολούθως: μείωση κατά 713.000 ευρώ στην υπό-επένδυση ”Α1. Επέκταση Βιομηχανοστασίου 800 μ2”, αύξηση κατά ευρώ 552.000 στην υπό-επένδυση ”Α2. Λευκοσιδηρουργία και ειδικές κατασκευές”, αύξηση κατά 70.000 ευρώ στην υπό-επένδυση ”Α3. Τμήμα Ηλεκτρικών Πινάκων” και αύξηση κατά 62.000 ευρώ στην υπό-επένδυση ”Α4. Υδροστρόβιλοι”.

* ”Β. Ελεγχόμενη Ατμόσφαιρα”. Παραμένει ως έχει.

* ”Γ. Συμμετοχή σε Μ.ΥΗ.Σ.”. Η επένδυση αυτή αυξάνεται συνολικά κατά ευρώ 139.870 και διαφοροποιείται ως ακολούθως:

”Γ1. Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΛΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.” ύψους 2.662.080 ευρώ η οποία αφορά αυξήσεις κεφαλαίου και συμμετοχή της θυγατρικής εταιρίας ως εξής:

”Γ1.1 Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.” ύψους 1.211.000 ευρώ.

”Γ 1.2. Συμμετοχή στην εταιρία ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.” ύψους 462.600 ευρώ.

”Γ 1.3 Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και συμμετοχή στην εταιρία ΤΙΤΑΝΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕΒΕ” ύψους 688.480 ευρώ.



”Γ 1.4 Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία ΥΗΣ ΠΕΠΟΝΙΑ ΑΕ” ύψους 300.000 ευρώ.

”Γ2 Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε συνδεδεμένες εταιρείες”, μείωση κατά 711.210 ευρώ .

* ”Δ. Μηχανοργάνωση” παραμένει ως έχει.

* ”Ε. Επιμόρφωση Προσωπικού” Μείωση κατά 50.000 ευρώ.

* ”ΣΤ. Προώθηση Προϊόντων” παραμένει ως έχει.

* ”Ζ. Επέκταση ISO” παραμένει ως έχει.

Επίσης αποφασίσθηκε η διαφοροποίηση των επενδύσεων του Ε.Σ. ως προς το χρόνο υλοποίησης του ως εξής:

* Α’ Εξάμηνο 2004, 976.249 ευρώ (έχουν ήδη επενδυθεί), Β’ Εξάμηνο 2004, 1.564.562 ευρώ.

* Α’ Εξάμηνο 2005, 1.747.998 ευρώ, Β’ Εξάμηνο 2005, 1.808.370 ευρώ και Α’ Εξάμηνο 2006, 870.691 ευρώ.

Οι λόγοι της διαφοροποίησης ως προς την διάθεση και των χρονικών αποκλίσεων συνοψίζονται:

1. Στις αυξημένες απαιτήσεις για την αναβάθμιση και επέκταση του υπάρχοντος μηχανολογικού εξοπλισμού.



2. Στην ενεργητικότερη επέκταση των δραστηριοτήτων στον τομέα της ενέργειας.



3. Στο γεγονός ότι το αρχικό Επενδυτικό Σχέδιο καταρτίστηκε το 2000 και ως είναι αυτονόητο δεν συνεκτίμησε ή αξιολόγησε τις ραγδαίες εξελίξεις στον κλάδο όπου δραστηριοποιείται η εταιρία και ειδικότερα στην αγορά της ενέργειας.

4. Στην ανάπτυξη νέων αγορών και ειδικότερα αυτή της ενέργειας οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και όπου η εταιρία καλείται να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται με τον καλλίτερο τρόπο, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που έχει ήδη αποκτήσει και διαθέτει .



5. Στην ραγδαία ανάπτυξη προϊόντων όπως οι μεταλλικές και ειδικές κατασκευές, που δύνανται να αποτελέσουν σημεία αιχμής δια την μελλοντική ανάπτυξη της εταιρίας.

Οσον αναφορά το θέμα της έγκρισης αναθεώρησης του Επενδυτικού Σχεδίου και παροχή των σχετικών εξουσιοδοτήσεων, η γ.σ. αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος αναθεώρησης του επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας δεδομένου ότι οι κατά τα άνω αποκλίσεις διαφοροποιήσεις είναι περιορισμένες δεν συντρέχει λόγος αναθεωρήσεως του επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας.

Στην γ.σ. αποφασίσθηκε επίσης, η ειδική έγκριση - επικύρωση της σύμβασης αγοραπωλησίας ακινήτου μεταξύ των κκ Κωνσταντίνου Κατσαρού, Προέδρου του ΔΣ και Αναστασίου Δεληγιώργη, Αντιπροέδρου του ΔΣ και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας, με αντικείμενο την μεταβίβαση από τα ανωτέρω πρόσωπα κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή προς την εταιρεία 4.600 τετραγωνικά μέτρα ακινήτου (οικοπέδου), κειμένου στη θέση Καλογερικά Δέντρα, στην περιοχή Αμφίκλειας, το οποίο συνορεύει με το ιδιόκτητο οικόπεδο της εταιρίας στο οποίο είναι εγκατεστημένο το βιομηχανοστάσιο της Αμφίκλειας αντί τιμήματος ισουμένου προς την αντικειμενική αξία που θα καθορίσει η αρμόδια Δ.Ο.Υ, το οποίο και θα καταβληθεί τοις μετρητοίς από την εταιρία προς τα εν λόγω πρόσωπα.

Τέλος, ο Πρόεδρος της γ.σ. παρείχε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με την πορεία των εταιρικών εργασιών κατά το εννεάμηνο του έτους 2004, και ορισμένες διευκρινίσεις επί της διαθέσεως των αντληθέντων κεφαλαίων, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας λόγω της εισαγωγής των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο