Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχν. Ολυμπιακή: 48ωρες απεργίες στο Πόρτο Καρράς

48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα τους προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στο Πορτο Καρράς, με την διοίκηση να υποστηρίζει ότι η σημερινή κατάσταση οφείλεται στη καθυστέρηση είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Τεχν. Ολυμπιακή: 48ωρες απεργίες στο Πόρτο Καρράς
Σαρανταοχτάωρες απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τους προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στο Πορτο Καρράς με την διοίκηση  
να υποστηρίζει ότι η σημερινή κατάσταση οφείλεται στη μεγάλη καθυστέρηση στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από συνεργάτες και το ελληνικό δημόσιο.

Αναλυτικότερα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής:

Την 30-11-2011 οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων - μελών των σωματείων που δραστηριοποιούνται στο συγκρότημα ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ προκήρυξαν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις με μόνο αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών υπολοίπου Σεπτεμβρίου και αποδοχών Οκτωβρίου 2011.

Η Εταιρεία, όπως ήδη έχει δηλώσει στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων, σέβεται απόλυτα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, κατανοεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί , αδυνατεί όμως να αποδεχθεί "εκβιαστικές" και "απειλητικές" συμπεριφορές μελών των διοικήσεων των σωματείων έναντι των εργαζομένων που για τους δικούς τους λόγους δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στους οποίους επιτακτικά και σταθερά επαναλαμβανόμενα απευθύνονται καθώς επίσης και παράνομης παρεμπόδισης με βίαιες πράξεις στους πελάτες - επισκέπτες του συγκροτήματος με πλείστους τρόπους να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό.
 
Ανεξάρτητα από τα ανωτέρω και στη βάση της κατανόησης του προβλήματος η εταιρεία πιστή στην δέσμευση που ανέλαβε έναντι των εργαζομένων ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο οικονομικής δυνατότητας για την ικανοποίηση μέρους των αποδοχών τους, έχει ξεκινήσει ήδη από σήμερα την καταβολή των αποδοχών μηνός Σεπτεμβρίου 2011 η οποία μετά βεβαιότητας θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 5-12-2011. Και αυτό χωρίς η ενέργεια αυτή της διοίκησης να συνδυάζεται με οποιαδήποτε είδους και μορφή προϋπόθεση.

Η σημερινή προσωρινή οικονομική δυσπραγία της εταιρείας οφείλεται στη πολύ μεγάλη καθυστέρηση της είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών από συνεργάτες της (πράκτορες, ιδιοκτήτες σκαφών στην μαρίνα, αγοραστές κρασιών, Ελληνικό Δημόσιο και άλλους), το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 13.000.000€ εκατομμύρια Ευρώ, μόνο για το συγκρότημα Πόρτο Καρράς για δε το όμιλο της Τεχνικής Ολυμπιακής μόνο το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει πάνω από 40.000.000€) Ευρώ και θα πρέπει να θεωρηθεί βέβαιο ( και αυτό αποτελεί δέσμευση) ότι σταδιακά και παράλληλα με την ροή των εισπράξεων των οφειλομένων, θα καταβάλλονται οι καθυστερημένες αποδοχές του προσωπικού.

Θα πρέπει να επισημανθεί και να τονιστεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Εταιρεία είναι απολύτως φερέγγυα, δεδομένου ότι στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας της δεν έχει βάρη και υποθήκες και ότι παρά την μεγάλη οικονομική κρίση στον ελληνικό, αλλά και στο διεθνή χώρο, θα ξεπεράσει το προσωρινό ταμειακό πρόβλημα και θα ανταποκριθεί στο σύνολο των υποχρεώσεών της έναντι των εργαζομένων.

Ιδιαίτερη σημασία για την οικονομική επιβίωση της ευρύτερης περιοχής αποκτά το γεγονός της διατήρησης του συνόλου των θέσεων εργασίας στο συγκρότημα με την διατήρηση σε πλήρη λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και παραγωγικών του μονάδων, στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που έχουν περιέλθει οι εταιρείες, στην παντελή έλλειψη χρηματοδότησης από τις τράπεζες και στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της ανεργίας που πλήττει πλέον του 25% του ενεργού πληθυσμού της Βόρειας Ελλάδος.

Και αυτό δεν πραγματοποιείται χωρίς το αντίστοιχο και ανάλογο οικονομικό κόστος , το οποίο αποκλειστικά και μόνο επωμίζεται η εταιρεία και σε πλήρη γνώση της, ότι για χρονική περίοδο 8 και πλέον μηνών ετησίως είναι ζημιογόνος, αφού στην ουσία υπολειτουργεί, σε αντίθεση με την ακολουθούμενη τακτική των τελευταίων ετών όπου τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες έχουν μετατραπεί από πλήρους λειτουργίας σε τοιαύτη εποχιακής λειτουργίας.

Το συγκρότημα ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ όμως συνεχίζει και λειτουργεί σε ετήσια βάση. Και πρόθεση της διοίκησης είναι να εξαντλήσει κάθε περιθώριο παραμονής στο καθεστώς αυτό , γιατί γνωρίζει τις δυσμενείς οικονομικές συνέπειες που θα ακολουθήσουν σε αντίθετη περίπτωση για την περιοχή, τους κατοίκους και τους εργαζόμενους.

Ζητούμε όμως σε κάθε περίπτωση να τηρηθεί η νομιμότητα των πράξεων και διαδικασιών και να υπάρξει αποφυγή οιονδήποτε καταστάσεων, που κινούνται στα πλαίσια επιλήψιμων ή παράνομων συμπεριφορών, ώστε να διασφαλιστεί η αποτροπή ερίδων και διαπληκτισμών που θα πλήξει και τους εργαζόμενους και την εταιρεία, πράγμα που ενδεχομένως θα δημιουργήσει μη αναστρέψιμες καταστάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v