Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από την Imperio

Η εταιρία Imperio Argo Group υπέβαλε σήμερα 6/2 ενώπιον του αρμόδιου Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά αίτηση υπαγωγής της στη διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99.

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από την Imperio
Η εταιρία Imperio Argo Group υπέβαλε σήμερα 6/2 ενώπιον του αρμόδιου Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά αίτηση υπαγωγής της στη διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν από το άρθρο 12 του Ν.4013/2011.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η υποβολή της αίτησης ήταν αναγκαία "για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς της, την εξασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων της και την προστασία της έναντι των πιστωτών της".

Η σχετική ανακοίνωση καταλήγει ότι η  διοίκηση εκτιμά πως με την επίτευξη της προστασίας της η εταιρεία θα πετύχει την αναδιάρθρωσή της και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της.

Σημειώνεται πως η επιχείρηση έχει σημαντικού ύψους ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις (προς τράπεζες, εργαζομένους, δημόσιο - ασφαλιστικά ταμεία κ.ά.), με αποτέλεσμα να συλληφθεί πρόσφατα και ο πρόεδρός της για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο.

Η μεταφορική εταιρεία, επίσης, το περυσινό καλοκαίρι προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, η οποία καλύφθηκε περίπου κατά 20% (2 εκατ. ευρώ) από νέο στρατηγικό εταίρο.

Στους στόχους της έκδοσης αναφέρονταν -μεταξύ άλλων- και φιλόδοξοι στόχοι επέκτασης, όμως στην αύξηση κεφαλαίου δεν συμμετείχε κανείς εκ των βασικότερων μετόχων της, με αποτέλεσμα να προκύψουν προβλήματα ρευστότητας το καλοκαίρι. Αυτά φαίνεται πως εντάθηκαν με την πάροδο του χρόνου λόγω και της απώλειας πελατών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v