Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίλεκτος: "Κλείνει" χρόνο φωτοβολταϊκός σταθμός

Η Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία ανακοίνωσε ότι συμπληρώθηκε στις 23/02 ένα έτος λειτουργίας του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού σταθμού της Ελλάδας, ιδιοκτησίας της θυγατρικής της εταιρείας Selected Volt.

Επίλεκτος: Κλείνει χρόνο φωτοβολταϊκός σταθμός
Η Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία ΑΕΒΕ ανακοίνωσε ότι συμπληρώθηκε στις 23/02 ένα έτος λειτουργίας του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού σταθμού της Ελλάδας, ιδιοκτησίας της θυγατρικής της εταιρείας Selected Volt Ανώνυμη Ενεργειακή Εταιρεία.

Ο ισοδύναμος χρόνος αδιάκοπης λειτουργίας του φωτοβολταϊκού σταθμού κατά το πρώτο έτος ξεπέρασε τις 363 ημέρες, διάστημα κατά το οποίο παρήχθησαν άνω των 14.500.00 kwh, ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει μια πόλη 11.500 κατοίκων ή 4.000 νοικοκυριών.

Για να παραχθεί η ίδια ποσότητα ενέργειας με πετρέλαιο, θα απαιτούνταν πάνω από 26.200 βαρέλια ετησίως. Ισοδύναμα εν δυνάμει περιβαλλοντικά οφέλη του πρώτου έτους λειτουργίας του φωτοβολταϊκού σταθμού είναι η αποφυγή έκλυσης περίπου 20.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, ή η απόσυρση εκτός κυκλοφορίας περίπου 6.400 αυτοκινήτων μέσου κυβισμού. Η οικολογική συνεισφορά του φωτοβολταϊκού σταθμού έως τώρα αντιστοιχεί σε περίπου 21.500 στρέμματα δάσους.

Η ετήσια διαθεσιμότητα και ο ετήσιος δείκτης απόδοσης του σταθμού ξεπέρασαν αντίστοιχα το 99,5% και το 85% μετά την προσωρινή παραλαβή του έργου, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και συντήρησης, καθώς και την άριστη ποιότητα όλων των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν (panels, inverters, κλπ).

Η Διοίκηση του Ομίλου εκφράζει την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της SELECTED VOLT AE και ως στόχο της έχει την επέκταση και ενίσχυση του Ομίλου στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), θεωρώντας τον κλάδο της ενέργειας πολλά υποσχόμενο για την εταιρεία και την ελληνική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v