Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 10/12 επανέρχεται η ”νέα ΓΕΚ” (update)

Την παύση της διαπραγμάτευσης της μετοχής της ΓΕΚ και την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της Ερμής έως και την 9η Δεκεμβρίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο.

Στις 10/12 επανέρχεται η ”νέα ΓΕΚ”  (update)
Την παύση της διαπραγμάτευσης της μετοχής της ΓΕΚ και την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της Ερμής έως και την 9η Δεκεμβρίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο.

Ειδικότερα, από τις 6 Δεκεμβρίου παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών της ΓΕΚ στο ΧΑ, λόγω της επικείμενης απορρόφησης της από την Ερμής Ακινήτων που μετονομάζεται σε ”ΓΕΚ Ανώνυμη Εταιρία Συμμετοχών, Ακινήτων, Κατασκευών”.

Παράλληλα, το ΧΑ, λαμβανομένου υπόψη του αριθμού των μετόχων των δύο εταιρειών, για λόγους ισότιμης μεταχείρισης των μετόχων της απορροφώσας και απορροφώμενης εταιρίας, από 6.12.2004 αναστέλει προσωρινά τη διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας Ερμής μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταχώρησης των νέων μετοχών που προέκυψαν από την συγχώνευση στους δικαιούχους.

Η έναρξη επαναδιαπραγμάτευσης των μετοχών της ”νέας ΓΕΚ ”προβλέπεται να γίνει την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2004.

Σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι οι μέτοχοι της ΓΕΚ κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 3/12/2004 δικαιούνται τις νέες μετοχές που θα εκδοθούν λόγω της συγχώνευσης.

Σημειώνεται ακόμα, ότι η σχέση ανταλλαγής έχει ως εξής: για κάθε μία μετοχή που ακυρώνεται, θα λαμβάνουν 1,595670995671 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της απορροφώσας, νέας ονομαστικής αξίας 0,36 ευρώ η κάθε μία.

Παράλληλα, η ”ΓΕΚ Ανώνυμη Εταιρία Συμμετοχών, Ακινήτων, Κατασκευών” (πρώην Ερμής Ακινήτων) ανακοινώνει ότι σήμερα 3 Δεκεμβρίου καταχωρήθηκε στο Μ.Α.Ε η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης με την οποία, σε συνέχεια των από 15/10/2004 αποφάσεων των εκτάκτων Γ.Σ., εγκρίθηκε, η συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας ΓΕΚ από την Ερμής Ακινήτων, η αλλαγή επωνυμίας της δεύτερης και η αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της νέας εταιρίας από 0,30 ευρώ σε 0,36 ευρώ ανά μετοχή.

Μετά την εν λόγω έγκριση το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρίας διαμορφώνεται σε 23.566.809,60 ευρώ και διαιρείται σε 65.463.360 κοινές ονομαστικές μετοχές, νέας ονομαστικής αξίας 0,36 ευρώ η καθεμία.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ”ΓΕΚ Ανώνυμη Εταιρία Συμμετοχών, Ακινήτων, Κατασκευών” (πρώην Ερμής Ακινήτων) ανακοινώνει ότι την 10η Δεκεμβρίου 2004 θα αρχίσει η διαπραγμάτευση των 44.232.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας που προήλθαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, λόγω της συγχώνευσης.

Από την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2004, θα διαπραγματεύεται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών το σύνολο των 65.463.360 κοινών ονομαστικών μετοχών, νέας ονομαστικής αξίας 0,36 ευρώ η κάθε μία και με την νέα επωνυμία ”ΓΕΚ Ανώνυμη Εταιρία Συμμετοχών, Ακινήτων, Κατασκευών” με διακριτικό τίτλο ”ΓΕΚ Α.Ε.”.

* Η ανακοίνωση του ΧΑ για την Ερμής

Η εισηγμένη εταιρία ”ΕΡΜΗΣ Α.Ε. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ” ενημέρωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών ότι την 3.12.2004 καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών η εγκριτική απόφαση για τη συγχώνευσή της με την επίσης εισηγμένη εταιρία ”ΓΕΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.” (απορροφώμενη εταιρία).

Σύμφωνα με το άρθρο 343, παρ. 3α του Κανονισμού Λειτουργίας του Χ.Α., λαμβανομένου υπόψη του αριθμού των μετόχων των δύο εταιρειών, για λόγους ισότιμης μεταχείρισης των μετόχων της απορροφώσας και απορροφώμενης εταιρίας, από 6.12.2004 αναστέλλεται προσωρινά στο Χ.Α. η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας ”ΕΡΜΗΣ Α.Ε. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ” (απορροφώσας), μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταχώρησης των νέων μετοχών που προέκυψαν από την συγχώνευση στους δικαιούχους.

Η έναρξη επαναδιαπραγμάτευσης των μετοχών προβλέπεται να γίνει την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο