Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασπίς Πρόνοια: Από 27/12 ξεκινά η αύξηση κεφαλαίου

Από 27/12/2004 έως και την 10/01/2005, ορίσθηκε η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ασπίς Πρόνοια με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

Ασπίς Πρόνοια: Από 27/12 ξεκινά η αύξηση κεφαλαίου
Από 27/12/2004 έως και την 10/01/2005, ορίσθηκε η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ασπίς Πρόνοια με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

Σημειώνεται, ότι το Δ.Σ. του ΧΑ στη χθεσινή του συνεδρίαση (16/12/04)εξέτασε και ενέκρινε με προϋποθέσεις το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της Ασπίς Πρόνοια για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Εξάλλου, από 27/12/2004 έως και την 5/01/2005 ορίσθηκε η περίοδος διαπραγμάτευσης δικαιώματος. Δικαίωμα προτίμησης στην παρούσα αύξηση με καταβολή μετρητών έχουν οι μέτοχοι - κάτοχοι μετοχών της εταιρίας κατά την λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 20/12/2004.

Από την 21/12/2004 οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Από την ίδια ημερομηνία 21/12/2004, η τιμή εκκίνησης των μετοχών της εταιρίας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σύμβουλος Εκδοσης είναι η Ωμέγα Τράπεζα.

Υπενθυμίζεται, ότι η έκτακτη γενική συνέλευση της Ασπίς Πρόνοια στις 10/08/2004 αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 21.999.999 ευρώ, με την έκδοση 31.428.570 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,70 ευρώ εκάστη, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

Μετά την άνω αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο της Ασπίς Πρόνοια ανέρχεται σε 51.356.564,00 ευρώ και διαιρείται σε 73.366.520 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,70 ευρώ η κάθε μία. Τα συνολικά έσοδα της έκδοσης θα ανέλθουν σε 21.999.999 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχουν οι παλαιοί μέτοχοι με αναλογία 0,74940644 νέες κοινές ονομαστικές για κάθε μία (1) παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ανέρχεται σε 0,70 ευρώ ανά μετοχή που συμπίπτει με την ονομαστική αξία των μετοχών και συνεπώς δεν προκύπτει διαφορά υπέρ το άρτιο.

Σε περίπτωση μη κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από τους παλαιούς μετόχους (εξάσκηση δικαιωμάτων προτίμησης), οι τυχόν αδιάθετες μετοχές θα διατεθούν ελεύθερα κατά την κρίση του Δ.Σ. της Εταιρείας. Εφόσον, συνεχίζουν να υφίστανται αδιάθετες μετοχές, το μετοχικό κεφάλαιο θα αυξηθεί μέχρι του ποσού της κάλυψης.

Οι νέες μετοχές που θα προέλθουν από την παρούσα αύξηση θα έχουν άϋλη μορφή και θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσεως 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο