Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαστικά Κρήτης: Αύξηση κερδών 20%

Aύξηση 20% και 7%, αντίστοιχα, σημείωσαν τα προ φόρων κέρδη και οι πωλήσεις της Πλαστικά Κρήτης το α’ τρίμηνο του 2002. Οι εξαγωγές διαμορφώθηκαν στο 38% του τζίρου, ενώ αποφασίστηκαν νέες επενδύσεις σε Ρουμανία, Τουρκία, Πολωνία, όπου η εταιρία ήδη δραστηριοποιείται.

Πλαστικά Κρήτης: Αύξηση κερδών 20%
Αύξηση της τάξης του 20% και 7%, αντίστοιχα, σημείωσαν τα προ φόρων κέρδη και οι πωλήσεις της Πλαστικά Κρήτης το α’ τρίμηνο του 2002.

Ειδικότερα, τα κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 1,98 εκατ. ευρώ, έναντι 1,65 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2001. Αντίστοιχα, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 13,67 εκατ. ευρώ, ενώ οι εξαγωγές έφθασαν τα 5,24 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στο 38 % των πωλήσεων.

Θετική χαρακτηρίζεται και η πορεία των θυγατρικών εταιριών της εισηγμένης στη Ρουμανία, την Τουρκία και την Πολωνία, οι οποίες παράγουν masterbatches (πρώτες ύλες πλαστικών). Ο συνολικός κύκλος εργασιών των παραπάνω θυγατρικών έφθασε τα 2,59 εκατ. ευρώ, με καθαρά κέρδη προ φόρων 0,31 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σε συνάντηση στελεχών από όλες τις παραγωγικές μονάδες που πραγματοποιήθηκε στις 16-18 Μαΐου στο Ηράκλειο, τέθηκαν οι βάσεις για την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των συνεργιών που προκύπτουν ανάμεσα στις εταιρίες και το συντονισμό της δράσης τους μέσα από κοινό στρατηγικό πλάνο, ενώ αποφασίστηκε η πραγματοποίηση νέων επενδύσεων και στις 3 παραπάνω χώρες.

Τον Ιούνιο ξεκινάει παραγωγή η Shanghai HiTeC Plastics, η θυγατρική της εισηγμένης στην Κίνα που θα παράγει πλαστικά φύλλα θερμοκηπίων και γεωμεμβράνες για στεγανοποίηση λιμνοδεξαμενών.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται στο εργοστάσιο Ηρακλείου οι εργασίες εγκατάστασης νέας γραμμής παραγωγής πλαστικών φύλλων θερμοκηπίων που θα αυξήσει, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρίας, τη δυναμικότητα της συγκεκριμένης μονάδας κατά 50 %.

Τέλος, προχωρούν τα προπαρασκευαστικά έργα για την κατασκευή του αιολικού πάρκου της εταιρίας, ισχύος 6 MW στο Νομό Λασιθίου, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στα μέσα του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v