Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προχωρά η συγχώνευση Μοχλός - Πόρτο Καρράς

Υλοποιήθηκαν οι διαδικασίες συγχώνευσης με απορρόφηση του προς απόσχιση τμήματος του κατασκευαστικού κλάδου της Μοχλός από την θυγατρική εταιρία «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.». Η σχέση ανταλλαγής.

Προχωρά η συγχώνευση Μοχλός - Πόρτο Καρράς
Υλοποιήθηκαν οι διαδικασίες συγχώνευσης με απορρόφηση του προς απόσχιση τμήματος του κατασκευαστικού κλάδου της Μοχλός από την θυγατρική εταιρία «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.». Η σχέση ανταλλαγής.

 Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας «ΜΟΧΛΟΣ»,ανακοινώνει ότι στις 28/7/2012 δημοσιεύτηκε η περίληψη του από 6/7/2012 από κοινού συνταχθέντος Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης με απορρόφηση του προς απόσχιση τμήματος του κατασκευαστικού κλάδου της εταιρίας «ΜΟΧΛΟΣ» από την εταιρία ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ.

Τα βασικά στοιχεία της περίληψης του προαναφερόμενου Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης, έχουν ως ακολούθως :

1. Η προαναφερόμενη συγχώνευση με απορρόφηση του προς απόσχιση τμήματος του κατασκευαστικού κλάδου των εν εξελίξει δημοσίων τεχνικών έργων (πλην των ήδη περαιωμένων), θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 έως και 77 του Κ.Ν. 2190/20 και των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993, με βάση τις Οικονομικές Καταστάσεις μετασχηματισμού της 10ης Μαίου 2012 και μετά από έλεγχο και διαπίστωση της αξίας των εισφερομένων περιουσιακών στοιχείων από τους ορισθέντες, βάσει των αντιστοίχων πρακτικών των Διοικητικών Συμβουλίων των μετασχηματιζομένων εταιρειών, Ορκωτούς Ελεγκτές, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν. 2166/93.

2. Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης αυτής δι' απορροφήσεως, η εισφέρουσα το τμήμα του κατασκευαστικού κλάδου «ΜΟΧΛΟΣ» δεν λύεται, ούτε παύει να υφίσταται. Το σύνολο της περιουσίας του προς απόσχιση εισφερομένου τμήματος του κατασκευαστικού κλάδου, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το εν ισχύ εργοληπτικό πτυχίο ΜΕΕΠ που κατέχεται σήμερα, θα μεταβιβασθεί στην απορροφώσα εταιρεία.

3. Το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφώσας εταιρείας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.» το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 120.846.000 ευρώ, με την ολοκλήρωση της παραπάνω συγχώνευσης δι' αναδοχής θα αυξηθεί κατά 5.740.000 ευρώ, που είναι η καθαρή θέση του αποσχιζόμενου και εισφερόμενου τμήματος του κλάδου τεχνικών έργων της εταιρείας «ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.» Τελικά το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφώσας εταιρείας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.» αφού ολοκληρωθεί η συγχώνευση, θα ανέλθει στο ποσό των 126.586.000 ευρώ, διαιρούμενο σε 1.265.860 μετοχές, ονομαστικής αξίας εκάστης 100,00 ΕΥΡΩ.

4. Για τον καθορισμό των σχέσεων ανταλλαγής των νέων, προς έκδοση, μετοχών της απορροφώσας εταιρείας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.», τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών, αφού έλαβαν υπόψη τους την περιουσιακή και επιχειρηματική διάρθρωση των συγχωνευομένων εταιρειών, τη δυναμική αυτών, τα εισφερόμενα από την κάθε μια ακίνητα, μηχανήματα και λοιπά πάγια περιουσιακά στοιχεία, την αξία του εισφερόμενου εργοληπτικού πτυχίου 7ης τάξης ΜΕΕΠ καθώς και την αξία των εισφερόμενων έργων, απεφάσισαν όπως η σχέση ανταλλαγής των νέων προς έκδοση μετοχών, διαμορφωθεί ως ακολούθως:

α) Απορροφώσα εταιρεία

Οι υφιστάμενοι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρείας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.», θα διατηρήσουν τις 1.208.460 μετοχές τους και σύμφωνα με την υφιστάμενη κατανομή αυτών σε ένα έκαστο των υφιστάμενων μετόχων.

β) Για την εταιρεία που αποσχίζει και εισφέρει το τμήμα του κλάδου τεχνικών έργων

Ως αντάλλαγμα για την εισφορά του τμήματος του κλάδου τεχνικών έργων, στην εταιρεία «ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.» θα παραδοθούν 57.400 νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας 5.740.000 ευρώ.

Οι νέοι μέτοχοι που θα προκύψουν, από την προαναφερόμενη συγχώνευση και αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της απορροφώσας εταιρείας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.», θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στα κέρδη από τη διαχειριστική χρήση εντός της οποίας θα ολοκληρωθεί η παρούσα συγχώνευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v