Κοινοπρακτικό 49 εκατ. ευρώ για Μπήτρο

Υπεγράφη σήμερα, σύμβαση χορήγησης κοινοπρακτικού δανείου 49 εκατ. ευρώ προς την Μπήτρος Συμμετοχική και τις θυγατρικές της. Η διάρκεια του δανείου είναι πενταετής και οργανωτές είναι η Εθνική και η EFG Telesis Finance ΑΕΠΕΥ.

Κοινοπρακτικό 49 εκατ. ευρώ για Μπήτρο
Υπογράφτηκε σήμερα, σύμβαση χορήγησης κοινοπρακτικού δανείου ύψους 49.000.000 ευρώ προς την ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε. και τις θυγατρικές της ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕΒΕ και ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΙΜΠΕΞ ΑΕΒΕ.

Οργανωτές του δανείου είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ και η EFG Telesis Finance ΑΕΠΕΥ, ενώ τη διαχείριση έχει αναλάβει η EFG Eurobank Ergasias AE.

Στο δάνειο συμμετέχουν οι τράπεζες: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, EFG Eurobank Ergasias ΑΕ, Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, Alpha Bank AE, Τράπεζα Πειραιώς AE, Γενική Τράπεζα της Ελλάδος AE & Bayerische

Hypo-Und Vereinsbank AE.

Το αρχικό ύψος του δανείου ήταν 47.000.000 ευρώ, αλλά λόγω υπερκάλυψης, με τη σύμφωνη γνώμη των Τραπεζών, το τελικό ποσό διαμορφώθηκε σε 49.000.000 ευρώ. Η διάρκειά του είναι πενταετής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΜΠΗΤΡΟΣ διαγράφει μια σταθερά αναπτυξιακή τροχιά στο επιχειρηματικό στερέωμα. Ιδιαίτερα κατά την τελευταία διετία, οι αναπτυξιακοί της ρυθμοί έχουν επιταχυνθεί σημαντικά.

Η ανάπτυξη αυτή αφορά στις δραστηριότητες της τόσο στον κλάδο της μεταλλουργίας, όπου επεκτείνεται γεωγραφικά αλλά και διευρύνει το φάσμα των προϊόντων και των υπηρεσιών της, όσο και στον κλάδο της ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων, στον οποίο δραστηριοποιείται από δεκαπενταετίας με αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Με το κοινοπρακτικό δάνειο ο όμιλος αναδιαρθρώνει το δανεισμό του και σταθεροποιεί το κόστος του, κίνηση, η οποία προσδοκάται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην υποστήριξη της υλοποίησης της αναπτυξιακής του στρατηγικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v