Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεαματικά κέρδη για την ΣΙΔΜΑ ΑΕ στο 9μηνο

Σημαντικά αυξημένα κατά 239% ήταν τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας Σιδηρεμπορική Μακεδονίας στο εννεάμηνο 2004, φθάνοντας στα 11,7 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της ΣΙΔΜΑ ανήλθαν στα 88,3 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 24,4%.

Θεαματικά κέρδη για την ΣΙΔΜΑ ΑΕ στο 9μηνο
Θεαματική αύξηση της τάξεως του 239% παρουσίασαν στο εννεάμηνο του 2004 τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας ΣΙΔΜΑ ΑΕ, θυγατρικής της Βιοχάλκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003, διαμορφούμενα στα 11,7 εκατ. ευρώ, έναντι 3,4 εκατ. ευρώ το 2003.

Οι πωλήσεις της εταιρίας έφθασαν τα 88,3 εκατ. ευρώ, έναντι 70,9 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2003, σημειώνοντας αύξηση κατά 24,4%.

Οι συνολικές πωλήσεις (συμπεριλαμβανομένων και των πωλήσεων για λογαριασμό τρίτων) στο εννεάμηνο 2004 διαμορφώθηκαν στα 138,9 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση κατά 29,0 εκατ. ευρώ σε σχέση με το εννεάμηνο του 2003, ήτοι ποσοστό 26,4%.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει εγκρίνει το ενημερωτικό δελτίο της ΣΙΔΜΑ για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή, με σκοπό την εισαγωγή της στο Χ.Α.

Τα υψηλά αποτελέσματα αποδίδονται από την εταιρία καταρχήν στην ενισχυμένη ζήτηση, που παρουσιάστηκε στον κλάδο μεταποίησης και εμπορίας σιδήρου, ειδικότερα τους πρώτους επτά μήνες του 2004. Η αυξημένη ζήτηση, τόσο σε ελληνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο επέφερε σημαντική αύξηση των τιμών του χάλυβα.

Παράλληλα, τα αποτελέσματα επηρέασαν οι μεθοδικές ενέργειες της ΣΙΔΜΑ για τη βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών της, η στρατηγική ισχυροποίηση του βιομηχανικού χαρακτήρα της, μέσω του επενδυτικού προγράμματος, που υλοποιείται, η συνετή πιστωτική πολιτική και ο περιορισμός των διοικητικών εξόδων, ως ποσοστό επί του κύκλου εργασιών.

Οι παράγοντες αυτοί συνέβαλαν σε αύξηση του περιθωρίου μικτού κέρδους και του καθαρού κέρδους προ φόρων από 13,2% και 4,9% το εννεάμηνο του 2003 σε 21,5% και 13,2% το 2004 αντίστοιχα.

Η ΣΙΔΜΑ Α.Ε. αποτελεί ηγετική εταιρία του κλάδου εμπορίας και βιομηχανικής μεταποίησης χαλυβουργικών προϊόντων και λειτουργεί ολοκληρωμένα κέντρα εξυπηρέτησης και επεξεργασίας χάλυβα (Steel Service Centers) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η ΣΙΔΜΑ διαθέτει μακροχρόνια παράδοση, εμπειρία και τεχνογνωσία στον κλάδο και μετρά 70 χρόνια δυναμικής παρουσίας.

Οι βασικές κατηγορίες προϊόντων, στις οποίες επικεντρώνονται η βιομηχανική και εμπορική δραστηριότητα της εταιρίας, με βάση την τελική μορφή των προϊόντων, είναι:

α) πλατέα προϊόντα (εμπορία, επεξεργασία πρώτων υλών, μεταποίηση), β) επιμήκη προϊόντα (εμπορία, επεξεργασία πρώτων υλών, μεταποίηση) και γ) συρματουργικά προϊόντα (εμπορία).

Για τη χρήση του 2005, οι στρατηγικοί στόχοι της ΣΙΔΜΑ είναι η ενίσχυση του μεριδίου αγοράς, η περαιτέρω ενίσχυση του βιομηχανικού χαρακτήρα της, μέσω των συνεχών επενδύσεων σε μηχανολογικό εξοπλισμό και η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών μέσω της εγκατάστασης πληροφορικού συστήματος διοίκησης.

Ήδη η ΣΙΔΜΑ βρίσκεται στη διαδικασία εγκατάστασης του συστήματος Διαχείρισης Επιχειρηματικών Πόρων ERP (SAP), το οποίο θα βοηθήσει στον πλήρη εκσυγχρονισμό του λογισμικού της συστήματος, στην πιο άμεση και ολοκληρωμένη επικοινωνία με αντίστοιχα συστήματα προμηθευτών της, ενώ παράλληλα δημιουργεί την υποδομή για την ανάπτυξη ηλεκτρονικού εμπορίου με τους πελάτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v