Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΓΕΚΑ: Αναμένει πωλήσεις 10 εκατ. ευρώ από τα PL

Πωλήσεις άνω των € 10 εκατ. αναμένει ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ από την αγορά των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας στην οποία δραστηριοποιείται μέσω της θυγατρικής του G.S.B.G., έναντι € 700 χιλ. την περασμένη χρονιά.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΕΛΓΕΚΑ: Αναμένει πωλήσεις 10 εκατ. ευρώ από τα PL
Πωλήσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ αναμένει ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ από την αγορά των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας στην οποία δραστηριοποιείται μέσω της θυγατρικής του G.S.B.G. από πωλήσεις μόλις 700 χιλ. ευρώ που είχε εμφανίσει την περασμένη χρονιά.

Αυτό αναφέρεται μεταξύ των άλλων στις προοπτικές και στην εξέλιξη των δραστηριοτήτων για το β’ εξάμηνο που περιλαμβάνεται στην εξαμηνιαία έκθεση.

Συγκεκριμένα η εταιρεία έχει ως στόχο να διακινήσει στην εγχώρια αγορά 1.080 κωδικούς προϊόντων, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη πωλήσεις και στο εξωτερικό, με πρωταρχικό στόχο τη διαμόρφωση χαρτοφυλακίου περίπου 80 – 100 ελληνικών προϊόντων, κυρίως τροφίμων, προς προώθηση στις αγορές της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Εκτός από την G.S.B.G. και τον κλάδο των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας μεγάλη δυναμική για τον όμιλο ΕΛΓΕΚΑ εμφανίζει η συνεργασία με τον Όμιλο της Cosco και οι υπηρεσίες «logistics».

Ειδικότερα στον κλάδο των «logistics», στον οποίο ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ δραστηριοποιείται μέσω των εταιρειών ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ, DIAKINISIS PORT και PCDC, εμφανίζει έντονη ανάπτυξη (αύξηση των πωλήσεων 20,32%), εκμεταλλευόμενος την αναδιανομή των μεριδίων που πραγματοποιείται στην αγορά, καθώς επίσης και τη στρατηγική συνεργασία με την κινεζική εταιρία «Cosco», στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα η DIAKINISIS PORT, αποκλειστικός πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων για την PCT θυγατρική του ομίλου «Cosco», ακολουθεί τους ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης των Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά. Ως εκ τούτου, εντός του 2012 καταγράφεται αύξηση των εργασιών κατά 90% που από τον Ιούλιο και μετά, με δεδομένες τις επενδύσεις που έχουν γίνει στην αύξηση της παραγωγικότητάς της, θα αποτυπωθούν και στα οικονομικά της μεγέθη, όπως αναφέρει η διοίκηση του ομίλου ΕΛΓΕΚΑ στην εξαμηνιαία έκθεσή της.

Λαμβανομένου υπόψη ότι εντός του 2013, και νωρίτερα από ότι είχε προβλεφθεί θα λειτουργήσει ο προβλήτας III του Ομίλου Cosco στον ΟΛΠ, αλλά και την ολοκλήρωση (Δεκέμβριος 2011) της επένδυσης της κοινοπραξίας των δύο Ομίλων, της PCDC, για τη λειτουργία σταθμού containers στον Λιμένα, ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ αναμένει έντονη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του στον κλάδο των μεταφορών και των «logistics».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v