Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΕΓΕΚ: Σύσταση ενεχύρου από θυγατρική

Tο Δ.Σ. της ΑΕΓΕΚ στις 2/10 ενέκρινε τη σύσταση ενεχύρου επί 16.500.000 μετά ψήφου μετοχών εκδόσεως της συνδεδεμένης εταιρίας ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. για τη λήψη ομολογιακού δανείου 25 εκ.

ΑΕΓΕΚ: Σύσταση ενεχύρου από θυγατρική
Tο Δ.Σ. της ΑΕΓΕΚ στις 2 Οκτωβρίου 2012 ενέκρινε την παροχή εταιρικής εγγύησης και τη σύσταση ενεχύρου επί 16.500.000 μετά ψήφου μετοχών εκδόσεως της συνδεδεμένης εταιρίας ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.
 
Το εν λόγω παρεχόμενο δικαίωμα ενεχύρου θα εκτείνεται στους καρπούς και γενικώς στα ωφελήματα των χρεογράφων, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος ψήφου και συμμετοχής των ενεχυραζόμενων μετοχών στις γενικές συνελεύσεις της ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. στο πλαίσιο έκδοσης από τη συνδεδεμένη εταιρία νέου Κοινού Ομολογιακού Δανείου, ποσού 25.000.000 ευρώ, το οποίο πρόκειται να καλυφθεί από τα τραπεζικά ιδρύματα Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς ως Ομολογιούχους Δανειστές, για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της ως άνω εταιρίας.

Η εν λόγω εγγύηση και εμπράγματη εξασφάλιση θα ισχύουν καθ' όλη την διάρκεια ισχύος της σύμβασης του Ομολογιακού Δανείου και μέχρις ολοσχερούς εξοφλήσεως κάθε οφειλόμενου ποσού εκ του εν λόγω Δανείου.

Επισημαίνεται ότι τα προαναφερόμενα θα τεθούν υπόψη επόμενης Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας για τη λήψη ειδικής άδειας από αυτήν, η οποία, μπορεί να παρασχεθεί και μετά τη σύναψη της σύμβασης εφόσον οι εν λόγω εγγυήσεις παρέχονται υπέρ νομικών προσώπων που υπόκεινται σε ενοποίηση μεταξύ τους, όπως εν προκειμένω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v