Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημητρίου: Ματαίωση της απορρόφησης της Τασόγλου

Στην απορρόφηση των κατά 100% πλέον θυγατρικών DELTA HOTELIA και SIBA ΤΕΧΝΙΚΗ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Γ.Ε. Δημητρίου, ωστόσο ματαιώνεται η διαδικασία απορρόφησης της Σπύρος Τασόγλου ΟΕ.

Δημητρίου: Ματαίωση της απορρόφησης της Τασόγλου
Στην απορρόφηση των κατά 100% πλέον θυγατρικών DELTA HOTELIA και SIBA ΤΕΧΝΙΚΗ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Γ.Ε. Δημητρίου, ωστόσο ματαιώνεται η διαδικασία απορρόφησης της Σπύρος Τασόγλου ΟΕ.

Αναλυτικότερα, η Γ.Ε. Δημητρίου ανακοινώνει ότι το Δ.Σ. αυτής και οι εταίροι της κατά 95% θυγατρικής εταιρίας Σπύρος Τασόγλου ΟΕ με τις αποφάσεις τους που έλαβαν στις 26.10.2012, ανακάλεσαν ομόφωνα, με σκοπό να επανεξετάσουν το θέμα της αποτελεσματικότερης λειτουργίας των δύο εταιριών εντός του ομίλου, προηγούμενες αποφάσεις τους περί συγχώνευσης με απορρόφηση της κατά 95% θυγατρικής Σπύρος Τασόγλου ΟΕ με ισολογισμό μετασχηματισμού την 30.06.2012.

Επίσης, η Γ.Ε. Δημητρίου ανακοινώνει ότι αφενός το Δ.Σ. αυτής, δυνάμει της από 26.10.2012 συνεδρίασής του, και αφετέρου

α) το Διοικητικό Συμβούλιο της θυγατρικής εταιρίας DELTA HOTELIA Α.Ε. δυνάμει της από 26.10.2012 συνεδρίασής του, και

β) το Διοικητικό Συμβούλιο της θυγατρικής εταιρίας SIBA ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. δυνάμει της από 26.10.2012 συνεδρίασής του, τροποποίησαν τις αντίστοιχες, από 29.06.2012, αποφάσεις τους περί έναρξης της διαδικασίας συγχώνευσης με απορρόφηση της κατά 99,98 % θυγατρικής εταιρίας DELTA HOTELIA και της κατά 99,964 % θυγατρικής εταιρίας SIBA ΤΕΧΝΙΚΗ από την Γ.Ε. Δημητρίου.

Το σκεπτικό είναι το εξής:

Δεδομένου ότι στις 22 Οκτωβρίου 2012 η Γ.Ε. Δημητρίου απέκτησε το 100 % των μετοχών καθεμιάς εκ των ανωτέρω απορροφούμενων θυγατρικών εταιριών, η διαδικασία της συγχώνευσης με απορρόφηση από την εταιρία των δύο ανωτέρω θυγατρικών της θα συνεχιστεί με εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 78 κ.ν. 2190/1920, ήτοι με απορρόφηση των κατά 100 % θυγατρικών εταιριών DELTA HOTELIA και SIBA ΤΕΧΝΙΚΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο