Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Betanet: Αύξηση 27,29% στα κέρδη ομίλου το 2004

Αύξηση 12,73% στη μητρική και 27,29% στον όμιλο παρουσίασαν τα κέρδη της Betanet στη χρήση του 2004, σε σχέση με την αντίστοιχη χρήση του 2003. Ανοδικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις σε όμιλο και μητρική.

Betanet: Αύξηση 27,29% στα κέρδη ομίλου το 2004
Αύξηση 12,73% στη μητρική και 27,29% στον όμιλο παρουσίασαν τα κέρδη της Betanet στη χρήση του 2004, σε σχέση με την αντίστοιχη χρήση του 2003. Ανοδικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις σε όμιλο και μητρική.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη προ φόρων της εταιρίας το 2004, σε σχέση με τα τελικά αντίστοιχα του 2003, διαμορφώθηκαν σε 5,31 εκατ. ευρώ, έναντι 4,71 εκατ. ευρώ το 2003, σημειώνοντας αύξηση κατά 12,73%, ενώ σε επίπεδο ομίλου τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 5,83 εκατ. ευρώ, έναντι 4,58 εκατ. ευρώ το 2003, σημειώνοντας αύξηση κατά 27,29%.

Αύξηση παρουσίασαν επίσης τόσο o κύκλος εργασιών όσο και τα μικτά αποτελέσματα σε εταιρικό, αλλά και σε επίπεδο ομίλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ανήλθε κατά το 2004 σε 14,17 εκατ. ευρώ, έναντι 13,62 εκατ. ευρώ το 2003, σημειώνοντας αύξηση 4,04%, ενώ σε επίπεδο ομίλου ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 26,44 εκατ. ευρώ, έναντι 23,23 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 13,82%.

Επίσης, τα μικτά εταιρικά αποτελέσματα μετά την αφαίρεση των αποσβέσεων ανήλθαν σε 5,20 εκατ. ευρώ, έναντι 4,49 εκατ. ευρώ το 2003, σημειώνοντας αύξηση κατά 15,82%, ενώ σε επίπεδο ομίλου ανήλθαν σε 8,32 εκατ. ευρώ, έναντι 7,3 εκατ. ευρώ το 2003, σημειώνοντας αύξηση κατά 13,97%.

Διευκρινίζεται, ότι αφενός μεν στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις ενσωματώνονται η κατά 100% θυγατρική της Βetanet τεχνική-κατασκευαστική εταιρεία ΕΚΑΤ ΕΤΑΝ ΑΤΕ με τη μέθοδο της ολικής ενοποίησης καθώς και η βιομηχανική εταιρία Σπύρο ΑΒΕΕ στην οποία η Βetanet συμμετέχει κατά 25% με τη μέθοδο της καθαρής θέσης, αφετέρου δε ότι η αξία των παγίων δεν αναπροσαρμόστηκε.

Με βάση τα προαναφερθέντα αποτελέσματα και τα ισχύοντα μέχρι σήμερα δεδομένα η διοίκηση της Βetanet προσανατολίζεται να εισηγηθεί στην επόμενη τακτική γενική συνέλευση τη διανομή μερίσματος ποσού 0,14 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο με βάση τη μέση τιμή της μετοχής του Ιανουαρίου 2005 αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση άνω του 4%.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, έμφαση και σημασία δίδεται από τη διοίκηση της Βetanet και στον ποιοτικό απολογισμό της χρήσης 2004, στην διάρκεια της οποίας ο όμιλος βελτίωσε αποφασιστικά τις παραγωγικές και λειτουργικές υποδομές του με στόχο την επαύξηση της δυναμικής του ανάπτυξης και το 2005.

Συγκεκριμένα, έγιναν συνολικές επενδύσεις της τάξεως των 2,5 εκατ. ευρώ περίπου στις οποίες περιλαμβάνεται και η ολοκλήρωση των νέων γραφείων στο εργοστάσιο Σχηματαρίου.

Επίσης, ξεκίνησε και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης η κατασκευή τεσσάρων νέων εκθετηρίων - κέντρων πωλήσεων καθώς και του νέου υπαίθριου εκθεσιακού χώρου που διαμορφώνεται στο εργοστάσιο Σχηματαρίου, που αναμένεται να λειτουργήσουν μέχρι το καλοκαίρι 2005.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης των διεθνών δραστηριοτήτων της Βetanet υπογράφηκαν δύο συμβάσεις επιχειρηματικής συνεργασίας με τοπικούς επιχειρηματικούς φορείς της Βουλγαρίας και της Συρίας, υποβλήθηκαν δύο προτάσεις συμμετοχής σε νέα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και αναβαθμίσθηκε ο δικτυακός τόπος (site) της εταιρίας.

Σημειώνεται, πως η θυγατρική εταιρία ΕΚΑΤ ΕΤΑΝ πιστοποιήθηκε με το ISO 9001/2000, αναβαθμίσθηκε σημαντικά η μηχανογραφική υποδομή του ομίλου και ολοκληρώθηκε η αποτίμηση των σημαντικών παγίων του (ακίνητα, εξοπλισμός) τα οποία εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν θετικά τα ίδια κεφάλαια της Βetanet και του ομίλου εν όψει της εφαρμογής των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.

Τέλος, με βάση τα προκατασκευασμένα στοιχεία υψηλής ποιότητας και αντοχής που παράγει η Βetanet εκτελέσθηκε πληθώρα έργων διαφορετικής φύσεως όπως π.χ. κατοικίες, ξενοδοχεία, σχολεία, βιομηχανικά έργα, αθλητικά κέντρα, έργα υποδομής (όπως τσιμεντοστύλοι ΔΕΗ, πλωτήρες) κλπ., ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρία δίδει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα κατοικία, εξελίσσοντας και αναπτύσσοντας νέα οικονομικότερα και πιο πελατοκεντρικά συστήματα δόμησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο