Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΡΕ.ΚΑ: Μικτή εικόνα στα μεγέθη 2004

Με πτώση 12,68% στο κύκλο εργασιών και αύξηση 140% στα κέρδη σημείωσε το 2004, η εταιρία ΚΡΕ.ΚΑ, η οποία ανακοίνωσε την αποχώρηση της από τη θυγατρική Royal ABBEE, με τη μεταβίβαση του ποσοστού της, ήτοι 61,66%, στους παλαιούς μετόχους της εταιρίας έναντι 4,42 εκατ. ευρώ.

ΚΡΕ.ΚΑ: Μικτή εικόνα στα μεγέθη 2004
Μείωση κατά 12,68% για τη χρήση του 2004 παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ΚΡΕ.ΚΑ που διαμορφώθηκε σε 11,400 εκατ. ευρώ από 12,846 εκατ. ευρώ το 2003.

Η εταιρία για το ίδιο διάστημα, παρουσίασε αυξημένη οργανική κερδοφορία σε ποσοστό 96,77% ήτοι από 124 χιλ. ευρώ σε 244 χιλ. ευρώ. Τα δε καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν στο ποσό των 538 χιλ. ευρώ έναντι 223 χιλ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης ή αύξηση 140%, το δε περιθώριο κερδών προ τόκων, αποσβέσεων και φόρων διαμορφώθηκε σε 2,95 από 2,44 της προηγούμενης χρήσης.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις δεν παρουσίασαν αισθητή βελτίωση πλην, όμως, τα συνολικά καθαρά αποτελέσματα αυξήθηκαν σε ποσοστό 12%.

Εξάλλου, τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής εταιρίας Αφοί Τσατσούλη ΑΒΒΕΕΕ με διακριτικό τίτλο Royal ABBEE, δηλαδή ποσοστό 61,66% (2.147.141 ανώνυμες μετοχές), αποφάσισε στη συνεδρίαση της 9ης Μαρτίου 2005 το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας ΚΡΕ.ΚΑ, έναντι συνολικού ποσού 4,42 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, πως με την ίδια ημερομηνία υπογράφηκε προσύμφωνο μεταβίβασης των ως άνω μετοχών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΚΡΕ.ΚΑ, η μεταβίβαση θα γίνει σε παλαιούς μετόχους της εταιρίας ή σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που θα υποδειχθούν από αυτούς.

Τονίζεται, πως το οριστικό συμφωνητικό θα υπογραφεί εντός εύλογου διαστήματος και αφού προηγουμένως ληφθούν οι αναγκαίες άδειες από τις αρμόδιες αρχές.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, μέρος του ως άνω ποσού ήτοι ποσό 3,5 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για εξόφληση βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων, το δε υπόλοιπο ποσό ήτοι 920 χιλιάδες ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για νέες επενδύσεις.

Επίσης, αναφέρεται, πως η ΚΡΕ.ΚΑ οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή λόγω των υψηλών χρηματοοικονομικών εξόδων που παρουσίασε στις δύο τελευταίες χρήσεις.

Αναλυτικότερα, με τη μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων θα βελτιωθούν αισθητά τα προ φόρων καθαρά αποτελέσματα της παρούσης χρήσης, λόγω μείωσης των χρηματοοικονομικών εξόδων, και συγχρόνως θα επιτευχθεί η οικονομική αναδιάρθρωση της εταιρίας. Θα επικεντρώσει δε την προσοχή της στο βασικό τομέα που δραστηριοποιείται ήτοι στην παραγωγή προϊόντων και υποπροϊόντων κρέατος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v