ΣΙΔΜΑ: Μέρισμα 0,286 ευρώ για το 2004

Τη διανομή μερίσματος ποσού 2,860 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε 0,286 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2004 αποφάισε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετοχών της ΣΙΔΜΑ η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα.

ΣΙΔΜΑ: Μέρισμα 0,286 ευρώ για το 2004
Τη διανομή μερίσματος ποσού 2,860 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε 0,286 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2004 αποφάισε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετοχών της ΣΙΔΜΑ η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Όπως ανακοινώθηκε, με βάση τη χρηματιστηριακή τιμή κλεισίματος της μετοχής στις 15/6/2005 το προτεινόμενο μέρισμα συνεπάγεται μερισματική απόδοση 5,6%.

Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2005 ενώ δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι της εταιρείας, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ), στις 17 Ιουνίου 2005.

Από την Τρίτη 21 Ιουνίου 2005, η μετοχή θα διαπραγματεύεται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2004, ενώ το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται στους μετόχους από τις 4 Ιουλίου 2005, μέσω του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών, μετά την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης.

Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις απλές και ενοποιημένες της χρήσης 2004, σύμφωνα με τις οποίες τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, σε ενοποιημένο επίπεδο παρουσίασαν αύξηση 320,5 %, φτάνοντας τα 8.987 εκατ. ευρώ περίπου, έναντι των 2.137 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση 2003.

Σχολιάζοντας τη συνολική απόδοση του έτους 2004, ο Γενικός Διευθυντής της ΣΙΔΜΑ κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ τόνισε ότι ”τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από την ενισχυμένη ζήτηση και τις αυξημένες τιμές του χάλυβα σε διεθνές επίπεδο, καθώς και από τις συνεχείς προσπάθειες της εταιρείας για βελτίωση των παραγωγικών της διαδικασιών, για συνετή πιστωτική πολιτική, για περιορισμό των διοικητικών εξόδων και ισχυροποίηση του βιομηχανικού χαρακτήρα, από τις επενδύσεις τις οποίες υλοποιούμε”.

Αναφερόμενος στο 2005 ο κ. Μπεναρδούτ δήλωσε ότι ”η ΣΙΔΜΑ στοχεύει στην ενίσχυση του βιομηχανικού της χαρακτήρα, μέσω των συνεχών επενδύσεων σε μηχανολογικό εξοπλισμό και στην στρατηγική επέκταση των δραστηριοτήτων σε Βουλγαρία και Ρουμανία, στην οποία ήδη λειτουργεί η θυγατρική εταιρεία, SID-PAC.

Ο βιομηχανικός χαρακτήρας επιφέρει υψηλότερη προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας, οι δε επενδύσεις στα Βαλκάνια θα εξασφαλίζουν ταχύτερη ανάπτυξη της ΣΙΔΜΑ σε αγορές, όπου οι ρυθμοί ανάπτυξης προβλέπεται τα επόμενα χρόνια, να είναι ψηλότεροι από τους ρυθμούς της ελληνικής οικονομίας”.

Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης εξελέγησαν οι κ.κ Γεώργιος Σπυρίδωνος Κατσαρός, Μη Εκτελεστικό – Ανεξάρτητο Μέλος, Αλεξάνδρα Αθανασίου Νικολίτσα, Μη Εκτελεστικό – Ανεξάρτητο Μέλος και Κωνσταντίνος Δημητρίου Καρώνης, Εκτελεστικό Μέλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v