ΣΙΔΜΑ: Εκτιμήσεις για υποχώρηση μεγεθών στο 6μηνο

Σαφώς μειωμένα θα είναι τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου του 2005 της ΣΙΔΜΑ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2004, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρίας, η οποία επισημαίνει πάντως ότι τα μεγέθη βρίσκονται στα επίπεδα του μέσου όρου των αντίστοιχων εξαμήνων της προηγούμενης πενταετίας (2000-2004).

ΣΙΔΜΑ: Εκτιμήσεις για υποχώρηση μεγεθών στο 6μηνο
Σαφώς μειωμένα θα είναι τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου του 2005 της ΣΙΔΜΑ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2004, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρίας, η οποία επισημαίνει πάντως ότι τα μεγέθη, που δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, βρίσκονται στα επίπεδα του μέσου όρου των αντίστοιχων εξαμήνων της προηγούμενης πενταετίας (2000-2004).

Ειδικότερα το σύνολο των πωλήσεων, σε ενοποιημένο επίπεδο, αναμένεται ότι θα είναι μειωμένο κατά 4% περίπου, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) θα είναι μειωμένα κατά 65% με 70% περίπου, ενώ τα κέρδη προ φόρων θα ακολουθήσουν και αυτά τη μείωση των EBITDA σε σχέση με αυτά του πρώτου εξαμήνου του 2004 αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνει η εταιρία, δραστηριοποιείται στην αγορά των προϊόντων χάλυβα και αντιμετωπίζει αναπόφευκτα την κυκλικότητα, που τη χαρακτηρίζει.

Ως συνέπεια τα αποτελέσματα της είναι άμεσα συνυφασμένα με τις διακυμάνσεις των τιμών του χάλυβα διεθνώς, γεγονός το οποίο έχει αποτυπωθεί στα ιστορικά μεγέθη της.

Η κλιμακούμενη μείωση των τιμών, που άρχισε να εμφανίζεται με ιδιαίτερη ένταση τον Μάρτιο 2005 και συνεχιζόταν μέχρι πρόσφατα, επηρέασε άμεσα το περιθώριο μικτού κέρδους και κατά συνέπεια τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας.

Σημειώνει δε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2004 αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης για την ιστορική άνοδο των τιμών του χάλυβα διεθνώς και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποτελεί βάση σύγκρισης για τα αποτελέσματα επόμενων χρήσεων.

Όπως τονίζει, παρόμοιους οικονομικούς κύκλους με επίπτωση στα αποτελέσματά τους, παρουσιάζουν όλες οι εταιρίες του κλάδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του 2005 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v