ΣΙΔΜΑ: Τι απαντά στο ΧΑ για Ασπρόπυργο- Βαλκάνια

Σχετικά με τις διαδικασίες χρηματοδότησης της επέκτασης των δραστηριοτήτων της στα Βαλκάνια, αλλά και με την αναζήτηση οικοπέδου στον Ασπρόπυργο απάντησε η εταιρία ΣΙΔΜΑ σε συναφείς ερωτήσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

ΣΙΔΜΑ: Τι απαντά στο ΧΑ για Ασπρόπυργο- Βαλκάνια
Σχετικά με τις διαδικασίες χρηματοδότησης της επέκτασης των δραστηριοτήτων της στα Βαλκάνια, αλλά και με την αναζήτηση οικοπέδου στον Ασπρόπυργο απάντησε η εταιρία ΣΙΔΜΑ σε συναφείς ερωτήσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σε ό,τι αφορά την επέκταση στα Βαλκάνια, και σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία, όπως περιέγραφε και στο ενημερωτικό της δελτίο, σκόπευε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στα Βαλκάνια μέσω ίδρυσης θυγατρικών στις εν λόγω χώρες, το οποίο και έκανε μέσω 100% θυγατρικής της εταιρείας στην Κύπρο.

”Το αποτέλεσμα της επένδυσης δεν τροποποιήθηκε στο ελάχιστο, αφού τα χρήματα που αναφέρονται στο ενημερωτικό δελτίο έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί ως μετοχικό κεφάλαιο για την ίδρυση των θυγατρικών της εταιρειών σε Ρουμανία και Βουλγαρία”, προσθέτει.

Άποψη της εταιρίας είναι πως η χρήση της 100% θυγατρικής της εταιρείας στην Κύπρο εξυπηρετεί την καλύτερη και αυτόνομη παρακολούθηση των επενδύσεων της Εταιρείας μας στα Βαλκάνια και ακολουθεί την πάγια επιχειρηματική πρακτική σε αντίστοιχες επενδύσεις.

Ήδη, οι θυγατρικές της εταιρείας τόσο στη Ρουμανία όσο και στη Βουλγαρία έχουν υπογράψει προσύμφωνα για την αγορά οικοπέδων, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες τους, όπως αυτές περιγράφονται στο ενημερωτικό δελτίο. Με βάση τα παραπάνω, η εταιρεία θεωρεί ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στο επενδυτικό της πρόγραμμα, και δη σημαντικές ή ουσιώδεις, ώστε να υποχρεούται να προβεί σε έγκριση από τη Γ.Σ. των μετόχων της. Δεν υπάρχουν ούτε υπήρχαν νέες κατηγορίες επενδύσεων, πόσο μάλλον κατηγορίες επενδύσεων που δεν υλοποιούνται.”

Σε ό,τι αφορά την αλλαγή της περιοχής της αγοράς οικοπέδου, η εταιρία πληροφορεί το ΧΑ πως κατά την τελευταία τριετία βρίσκεται σε αναζήτηση οικοπέδου στην περιοχή του Ασπροπύργου. Ενώ, όμως, ο Ασπρόπυργος έχει κριθεί από τη Διοίκηση της Εταιρίας ως ο κατάλληλος χώρος για την αγορά οικοπέδου, όπως αναλύεται και στο ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή των μετοχών στο ΧΑ, δεν κατέστη δυνατόν να εξευρεθεί μέχρι σήμερα κάποιος χώρος, ο οποίος να καλύπτει τις ανάγκες της.

Ενόψει δυσκολιών ανεύρεσης και υψηλού τιμήματος, η εταιρία αντικατέστησε στον πίνακα διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων το κεφάλαιο με τίτλο ”Αγορά οικοπέδου στον Ασπρόπυργο & ανέγερση αποθηκών και γραφείων” με το κεφάλαιο με τίτλο ”Αγορά οικοπέδου & ανέγερση αποθηκών και γραφείων”.

Συνεπώς, προσθέτει η ανακοίνωση, δεν τροποποίησε τη χρήση των κεφαλαίων αυτών, καθώς η πρόθεσή της να προχωρήσει στην εν λόγω επένδυση ήταν και παραμένει εν ισχύ.

”Η συγκεκριμένη αντικατάσταση σε καμία περίπτωση δεν συνιστά αλλαγή ή τροποποίηση, και δη σημαντική, όπως απαιτεί ο νόμος (ν. 3016/2002, άρθρο 282 του Κανονισμού του Χ.Α. κ.λπ.) του πίνακα διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων, καθώς τα κεφάλαια αυτά διατηρούν στο ακέραιο τον ήδη δηλωθέντα προορισμό και χρήση τους, που συνίστανται στην αγορά οικοπέδου για την ανοικοδόμηση εγκαταστάσεων που θα εξυπηρετούν τις εταιρικές ανάγκες”, τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v