Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ελληνορουμανικό φόρουμ η Eurobank

Ξεπερνούν τα 550 εκατ. δολάρια οι ελληνικές επενδύσεις στη Ρουμανία, όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της EFG Eurobank, Ν. Νανόπουλος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ελληνορουμανικού φόρουμ. Η Eurobank κατέχει 19,25% της ρουμανικής Banc Post.

Στο ελληνορουμανικό φόρουμ η Eurobank
Ανω των 550 εκατ. δολαρίων ανέρχονται οι ελληνικές επενδύσεις στη Ρουμανία, όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της EFG Eurobank, Ν. Νανόπουλος, προλογίζοντας εκδήλωση που πραγματοποίησε η Eurobank στα πλαίσια ελληνορουμανικού φόρουμ για επενδυτικές και εμπορικές προοπτικές.

Ο κ. Νανόπουλος υπογράμμισε, ότι η Ρουμανία κατατάσσεται - με μεγάλη διαφορά- στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών υποδοχής ελληνικών αμέσων επενδύσεων στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Συμπλήρωσε επίσης, ότι στην εικόνα αυτή έχει συμβάλει, σε ένα βαθμό, και ο όμιλος EFG Eurobank Ergasias, με την απόκτηση, το 1999, του 19,25% του μετοχικού κεφαλαίου της Banc Post, αλλά και μέσω της επιτυχημένης και πολύπλευρης δραστηριοποίησης της Global Finance, η οποία έχει πραγματοποιήσει αρκετές επενδύσεις στη Ρουμανία σε συνεργασία με έλληνες επιχειρηματίες.

Επίσημος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Οβίντιου Τιμπέριου Μουσετέσκου, υπουργός και πρόεδρος της Αρχής Ιδιωτικοποιήσεων και Διαχείρισης Κρατικής Περιουσίας της Ρουμανίας. Σύντομη εισήγηση έκανε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστος Βερελής και την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Νανόπουλος.

Στην εισήγησή του ο κ. Βερελής αναφέρθηκε στις προοπτικές ένταξης της Ρουμανίας στην Ε.Ε τονίζοντας τη σημασία που έχει για το μέλλον της Βαλκανικής αλλά και της Ευρώπης ευρύτερα, η προσέγγιση των χωρών αυτών και η προσαρμογή τους στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Όπως είπε, η διαδικασία αυτή θα δημιουργήσει θετικές προοπτικές οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης για τις χώρες της Βαλκανικής και οφέλη για όλους.

Στην ομιλία του ο κ. Μουσετέσκου αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομική κατάσταση στη Ρουμανία και περιέγραψε τις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη τονίζοντας ότι σημειώνεται πρόοδος σε όλους τους τομείς. Επίσης, προέτρεψε τους επιχειρηματίες να εξετάσουν τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρονται σήμερα στην ρουμανική αγορά και κάλεσε σε ευρύτερη και στενότερη συνεργασία των δύο χωρών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της ρουμανικής κυβέρνησης, εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και έλληνες επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να αναπτύξουν δραστηριότητα στη Ρουμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο