Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαστικά Κρήτης: Μέρισμα 0,11 ευρώ ανά μετοχή

Τη διανομή μερίσματος 0,11 ευρώ ανά μετοχή, ενέκρινε η γενική συνέλευση της Πλαστικά Κρήτης. Η εταιρία για το α΄πεντάμηνο του 2002, σημείωσε αύξηση 20,1% στις πωλήσεις και 90,3% στα κέρδη προ φόρων.

Πλαστικά Κρήτης: Μέρισμα 0,11 ευρώ ανά μετοχή
Tη διανομή μερίσματος 0,11 ευρώ ανά μετοχή (μερισματική απόδοση 1,4 % με βάση την τιμή της μετοχής την ημέρα αυτή), ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων της Πλαστικά Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις του προηγούμενου έτους, ενώ οι διευθύνοντες σύμβουλοι κ.κ. Μιχάλης και Μανόλης Λεμπιδάκης αναφέρθηκαν στις προοπτικές της εταιρίας και τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται.

Συγκεκριμένα, στη γ.σ. τονίστηκαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα του πρώτου 5μήνου, όπου οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 20,1 % και τα κέρδη προ φόρων κατά 90,3% σε σχέση με το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρήσης, προοιωνίzοντας ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα για το σύνολο της χρονιάς.

Στη συνέχεια, παρουσιάσθηκε η πορεία των θυγατρικών εταιριών, και ιδιαίτερα η ανάπτυξη των πωλήσεων και η ικανοποιητική κερδοφορία που παρουσιάζουν ήδη φέτος οι θυγατρικές στην Τουρκία (Senkroma) και Πολωνία (GCP), οι οποίες εξαγοράστηκαν το 2001. Στη βάση αυτή, αποφασίστηκαν πρόσφατα νέες επενδύσεις τόσο στις δύο παραπάνω χώρες όσο και στη Romcolor (Ρουμανία) που επέτυχε το 2001 κέρδη ύψους 1.044.512 ευρώ. Όσον αφορά τη θυγατρική στην Κίνα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη Ελληνική επένδυση στη χώρα αυτή, ύψους 10 εκ. ευρώ, αναφέρθηκε ότι η κατασκευή του εργοστασίου της εταιρίας ολοκληρώνεται τον Αύγουστο και η παραγωγή πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Τέλος η διοίκηση της εταιρία ανακοίνωσε, ότι προχωρά επίσης η κατασκευή του αιολικού πάρκου στο Ν. Λασηθίου και η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο 3μηνο του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v