Συνάντηση Λαγκάρντ – Μεντβέντεφ για την κρίση

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)  Κριστίν Λαγκάρντ δηλώνει σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Kommersant ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ για να συζητήσουν τις συνέπειες σε παγκόσμιο επίπεδο της κρίσης χρέους στην Ευρώπη. «Θα συζητήσουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία, κυρίως οι οικονομίες της ευ

  • Ant1
Συνάντηση Λαγκάρντ – Μεντβέντεφ για την κρίση

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)  Κριστίν Λαγκάρντ δηλώνει σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Kommersant ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ για να συζητήσουν τις συνέπειες σε παγκόσμιο επίπεδο της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.

«Θα συζητήσουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία, κυρίως οι οικονομίες της ευρωζώνης. Οι συνομιλίες μας θα αφορούν επίσης τις συνέπειες των γεγονότων αυτών στην οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας», δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι θα συζητηθεί επίσης ο ενισχυμένος ρόλος της Ρωσίας στην παγκόσμια οικονομία και στο πλαίσιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Η Μόσχα έχει αναφέρει τις τελευταίες εβδομάδες ότι η Ρωσία θα μπορούσε να στηρίξει τις χώρες της ευρωζώνης με ένα ποσόν ύψους «μέχρι 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων» μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως και οι υπόλοιπες χώρες της ομάδας Brics (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).

Η Ρωσία ζητεί ωστόσο παραλλήλως και την ενίσχυση του ρόλου της στη διαδικασία λήψεως αποφάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η επίσκεψη της Κριστίν Λαγκάρντ στη Μόσχα είναι η πρώτη της ως γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις στην Κίνα και την Ιαπωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v