Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λήστεψαν το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Στο στόχαστρο ληστών βρέθηκε το Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία. Ακούγεται απίστευτο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Φτάσαμε στο σημείο για να δούμε πως είναι αλήθεια.

Λήστεψαν το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας
Στο στόχαστρο ληστών βρέθηκε το Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία.

Οι δράστες χτύπησαν περίπου στις επτά το πρωί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν δύο και φορούσαν ρούχα παραλλαγής. Με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τη φύλακα του παλαιού μουσείου. Την έδεσαν και τη φίμωσαν και άρχισαν να σπάνε προθήκες και να αφαιρούν αρχαία αντικείμενα.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, οι δράστες πήραν αρχαία χρυσά κοσμήματα, νομίσματα και άλλα αντικείμενα, η καταγραφή και αποτύπωση των οποίων δεν έχει γίνει ακόμα, καθώς οι Αρχές συγκεντρώνουν στοιχεία για αυτούς. Υπολογίζεται πάντως ότι πρόκειται για 65 περίπου αντικείμενα.

O υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, και σπεύδει στην Ολυμπία. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.

Δεν είναι γνωστό αν η παραίτηση θα γίνει δεκτή από του Μαξίμου.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Αμέσως μετά τη σημερινή πρωινή καταγγελία σχετικά με την αφαίρεση αρχαίων αντικειμένων από τις προθήκες του παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου (Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων) στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, ανακοινώνεται ότι αμέσως κινητοποιήθηκαν οι τοπικές και γειτονικές υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, ενώ ενεργοποιήθηκαν κλιμάκια εξειδικευμένων αξιωματικών και προσωπικού της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και συνεργεία εξερευνητών και επιστημόνων των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ευρύτερος χώρος όπου συνέβη η αφαίρεση των αρχαίων αντικειμένων έχει αποκλειστεί περιμετρικά από αστυνομικές δυνάμεις και διενεργούνται εκτεταμένες αστυνομικές αναζητήσεις και έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών.

Όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, άγνωστοι, σήμερα το πρωί, περίπου στις 7:34, ακινητοποίησαν τη φύλακα του μουσείου και αφαίρεσαν από προθήκες χάλκινα και πήλινα αντικείμενα, καθώς και ένα χρυσό δαχτυλίδι.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v