Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Βενιζέλου - Δαμανάκη

Τετ α τετ με τον νέο Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών είχε η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας.

  • Real.gr
Συνάντηση Βενιζέλου - Δαμανάκη
Συνάντηση με τον νέο Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο είχε η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κ. Μαρία Δαμανάκη.

«Εύχομαι στον Υπουργό, μίας και είμαι από τους πρώτους επισκέπτες του, να έχει μια καλή θητεία προς όφελος της Ελλάδας αλλά θα έλεγα και της Ευρώπης. Είμαι πολύ ευτυχής που η ελληνική πολιτεία έχει από τώρα αρχίσει την προετοιμασία για το πρώτο εξάμηνο του επόμενου χρόνου όταν η Ελλάδα θα έχει την προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε η κ. Δαμανάκη.

Όπως ανέφερε, ενημέρωσε τον Υπουργό για «τις δυνατότητες που υπάρχουν από την πλευρά της Κομισιόν να υπάρξει μια ιδιαίτερη ατζέντα με θέμα τη θάλασσα». «Η Ελλάδα», πρόσθεσε η Επίτροπος, «έχει το πλεονέκτημα να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το χώρο της ναυτιλίας και της λεγόμενης γαλάζιας ανάπτυξης που είναι η καινούρια πρόταση, η καινούρια πολιτική της Κομισιόν για να υπάρξουν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη με την εκμετάλλευση των θαλάσσιων πλουτοπαραγωγικών πηγών».

«Στο πλαίσιο αυτό», σημείωσε η κ. Δαμανάκη, «ενημέρωσα τον Υπουργό και για την απόφαση - που θα ανακοινωθεί σήμερα στις Βρυξέλλες - σύμφωνα με την οποία ο Πειραιάς το 2015 θα είναι η Ναυτική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η Ελλάδα θα παραλάβει την σκυτάλη από τη Γερμανία. Το 2014 η Γερμανία θα είναι στην καρδιά της ναυτιλιακής κοινότητας. Η Ελλάδα, ο Πειραιάς, τον αμέσως επόμενο χρόνο μπορούν να πρωταγωνιστήσουν. Και χαίρομαι που αρχίζουμε από τώρα την προετοιμασία ώστε η Ελλάδα να κάνει πραγματικά τη διαφορά».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο