Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με μαντινάδα και αυτοκριτική η απολογία Σμπώκου

Αυτοπροσδιορίστηκε ως άνθρωπος που ανήκει "στην αδικαίωτη γενιά του Πολυτεχνείου", ενώ τόνισε "δεν επωφελήθηκα της ευπιστίας των ανθρώπων να με εμπιστευθούν στην πολιτική μου ζωή".

  • Real.gr
Με μαντινάδα και αυτοκριτική η απολογία Σμπώκου
Ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου 'Αμυνας, Γιάννης Σμπώκος, απολογείται στη δίκη για το λεγόμενο "παράνομο πολιτικό χρήμα". Ενώπιον του Τριμελούς Επετείου Κακουργημάτων, έκανε πλήρη αναφορά στα παιδικά του χρόνια στα Ανώγεια Κρήτης, ενώ ξεκίνησε με μια μαντινάδα την απολογία του.

Ο Ι. Σμπώκος αυτοπροσδιορίστηκε ως άνθρωπος που ανήκει "στην αδικαίωτη γενιά του Πολυτεχνείου", ενώ τόνισε ότι "δεν επωφελήθηκα της ευπιστίας των ανθρώπων να με εμπιστευθούν στην πολιτική μου ζωή".

Αναφέρθηκε επίσης στο κόστος που είχε για την οικογένεια του η ενασχόλησή του με την πολιτική, αλλά και η εμπλοκή του με τη συγκεκριμένη υπόθεση. «Ας μου επιτραπεί από αυτήν την αίθουσα να ζητήσω συγγνώμη, παράκληση συγγνώμης, από τους δικούς μου ανθρώπους. Πως μπορείς να δείξεις επιείκεια στον ίδιο σου τον εαυτό όταν έχεις διαλύσει τις ζωές των δικών σου ανθρώπων και δεν μπορείς να τις συναρμολογήσεις» είπε.

Ο κατηγορούμενος δέχθηκε συγχαρητήρια από την Έδρα καθώς παρέδωσε ταξινομημένα σε ντοσιέ όλα τα έγγραφα, σημειώσεις και επισημάνσεις, με χρονολόγιο, για τη θητεία του στη Διεύθυνση Εξοπλισμών, από το 1997 που ανέλαβε έως τον Μάρτιο του 2000 που έφυγε.

Νωρίτερα στο δικαστήριο απολογήθηκε ο επιχειρηματίας Φώτης Αρβανίτης που κατηγορείται για την εμπλοκή στην αγορά ενός οικοπέδου στην Κυψέλη το οποίο κατέληξε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου, συναλλαγή που κατά τις αρχές σχετίζεται με παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού.

Ο κ. Αρβανίτης, που έχει εκλεγεί βουλευτής του Νομού Φωκίδας τέσσερις φορές, είπε ότι γνώρισε τον πρώην υπουργό στον χώρο του ΠΑΣΟΚ όπου και ο ίδιος εντάχθηκε μετά τη χούντα.

'Οπως είπε, «όταν ο Τσοχατζόπουλος μου ζήτησε να προβώ στη συγκεκριμένη αγορά για να βοηθήσει την κόρη του, δεν υπήρχε καμία υποψία για ανάμειξή του σε παράνομες δραστηριότητες. 'Οταν το 2004 άρχισαν τα δημοσιεύματα, κουμπώθηκα. Επικοινώνησα μαζί του και του είπα: "Ακη τι γίνεται;". Μου απάντησε ότι" δεν είναι τίποτα, πολιτικοί μου αντίπαλοι". Εκείνη την εποχή δεν φανταζόμουν ότι θα γίνω κατηγορούμενος».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν έχει καμία συμμετοχή σε όσα αναφέρονται στη δικογραφία και τόνισε: «Ζημιά είχα, όφελος μηδέν». Η διαδικασία συνεχίζεται με την απολογία του κ. Σμπώκου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v