Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ.Ανδριανός: Ο ΣΥΡΙΖΑ οξύνει το πολιτικό κλίμα

Για προσπάθεια όξυνσης του πολιτικού κλίματος ελλείψει ρεαλιστικών προτάσεων, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός...

  • Real.gr
Γ.Ανδριανός: Ο ΣΥΡΙΖΑ οξύνει το πολιτικό κλίμα
Για προσπάθεια όξυνσης του πολιτικού κλίματος ελλείψει ρεαλιστικών προτάσεων, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός. «Η κοινωνία έχει αυτή την ώρα πολύ σοβαρά προβλήματα και χρειάζεται ηρεμία. Όχι την όξυνση του πολιτικού κλίματος που εσείς δημιουργείτε» δήλωσε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Ανδριανός, παρατηρώντας ότι «ενώ αυτές οι τρεις ημέρες ήταν μια καλή ευκαιρία, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει τις όποιες εναλλακτικές προτάσεις του, αυτό δεν συνέβη. Αντιθέτως, επιχειρεί να οξύνει επικίνδυνα το πολιτικό κλίμα». «Πράγματι, η κοινωνία βιώνει μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση για την οποία κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος. Αλλά η δυσαρέσκεια δεν αρκεί. Δεν αρκούν και τα ευχολόγια. Χρειάζεται υπευθυνότητα, προκειμένου να επιλεγούν οι καλύτερες λύσεις ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές» είπε ο υφυπουργός.

Η φράση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Κοντονή, ότι πρέπει να μπει στο περιθώριο ο πρωθυπουργός γιατί «η χώρα βαδίζει στο άγνωστο με τον διαπραγματευτή τής ονομασίας των Σκοπίων» προκάλεσε την αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος σημείωσε ότι «δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει τα όσα απαράδεκτα είπε ο βουλευτής κατά του πρωθυπουργού γιατί ο λαός βλέπει και κρίνει. Βλέπει την προσπάθεια που δίνει καθημερινά ο πρωθυπουργός για να βγάλει τη χώρα από αυτή την πρωτοφανή κατάσταση».

Ο κ. Ανδριανός αναφερόμενος στο έργο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και ειδικά για τον τομέα της ευθύνης του ενημέρωσε το σώμα ότι δημιουργήθηκε Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί με τον νέο αθλητικό νόμο. Ο νόμος που βρίσκεται σήμερα σε ισχύ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες συνθήκες, είπε ο υφυπουργός και τόνισε ότι στόχος είναι μια ενιαία στρατηγική θεώρηση που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά όλα τα προβλήματα. Προτεραιότητα θα δίνεται στην αποτελεσματικότερη πρόληψη των φαινομένων της βίας και του ντόπινγκ. «Στόχος μας είναι να δούμε ξανά τις οικογένειες μαζί με τα παιδιά τους στις κερκίδες των γηπέδων» ανέφερε ο κ. Ανδριανός.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε διεξοδικά και στις ενέργειες που προχωρούν για την οριστική τακτοποίηση των αυθαίρετων αθλητικών εγκαταστάσεων, την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε αυτές ιδίως σε ζητήματα ενεργειακής αναβάθμισης. Αναφέρθηκε, εξάλλου, στη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Αθλητισμού και την Ίδρυση των Σχολών Προπονητών, προκειμένου να επιλυθεί το θέμα της άσκησης του επαγγέλματος.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v