Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Είναι ευκαιρία να ειπωθούν βασικές αλήθειες»

Ευκαιρία για να ειπωθούν βασικές αλήθειες, χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

  • Real.gr
«Είναι ευκαιρία να ειπωθούν βασικές αλήθειες»
Ευκαιρία για να ειπωθούν βασικές αλήθειες, χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κάποιοι προτιμούν να ανέβουν στα κάγκελα, στην κυριολεξία φοβάμαι, για να μη μιλήσουν για αλήθειες αυτές», είπε, αφήνοντας εμμέσως αιχμές για βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με όσα έγιναν χθες έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε στην χώρα με όσα παράγουμε. Λεφτά δεν πέφτουν από τον ουρανό», είπε, εξηγώντας ότι χωρίς πλεόνασμα, δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για μείωση του χρέους και χωρίς διατηρήσιμο πλεόνασμα δεν μπορεί να γίνει η πράγματι χρήσιμη αναδιανεμητική πολιτική.

«Δεν υπάρχουν εναλλακτικές εκτός αν επιλέξεις να γυρίσεις σε εθνικό νόμισμα», είπε, δείχνοντας προς τις διαφορετικές φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρίζοντας ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που πέτυχε η Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο, σημείωσε ότι οι Έλληνες αντιμετώπισαν τη «θεομηνία» με καρτερικότητα και αξιοπρέπεια και πλέον δεν αντέχουν νέα μέτρα μείωσης εισοδημάτων και αύξησης φόρου.

Αναφερόμενος στην μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση, έκανε λόγο για μεγάλη προσαρμογή σημειώνοντας ότι από 915 . 000 υπαλλήλους έχουν μείνει 700.000 και το κόστος μειώθηκε από 24,5 σε 16 δις, σημειώνοντας πως αν επαναπροσλάβει τους μισούς από όσους έφυγαν και «διορθώσει» τους μισθούς μία ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κάτι τέτοιο θα σήμαινε 4 δις. «Από πού θα βρείτε λεφτά; Ποιος θα σας δανείσει, αφού θα ακυρώσετε τα μνημόνια;», ρώτησε, δίνοντας έμφαση σε ποιοτικές μεταρρυθμίσεις, όπως η διαρκής και συνεχής αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων, το αυστηρό και δίκαιο πειθαρχικό έλεγχο με αξίες την αξιοκρατία, την αποτελεσματικότητα και τη διαφάνεια. Παρουσιάζοντας τρεις άξονες του σχεδίου του υπουργείου του πέραν από μνημονιακές υποχρεώσεις, έκανε λόγο για εξορθολογισμό των δομών της Δημόσιας Διοίκησης, δραστική απλοποίηση διαδικασιών και καινοτόμο στρατηγική διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v