Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρβανιτόπουλος: «Η πρόταση δυσπιστίας θα γίνει ψήφος εμπιστοσύνης»

Ευθεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό Παιδείας καταγγέλλοντας πολιτικής στείρας και τυφλής σύγκρουσης.

  • Real.gr
Αρβανιτόπουλος: «Η πρόταση δυσπιστίας θα γίνει ψήφος εμπιστοσύνης»
«Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ απόψε θα γίνει ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση Σαμαρά, γιατί εδώ και 15 μήνες η αξιωματική αντιπολίτευση αναλώνεται σε μία στείρα και αδιέξοδη αντιπολιτευτική τακτική και σε πολιτικά τερτίπια χωρίς προτάσεις» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στη Βουλή.

Απεθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφού υπογράμμισε πως υπηρέτησαν την στείρα πολιτική της τυφλής σύγκρουσης με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα «πως έκαναν ότι μπορούσαν για να χαθεί το εξάμηνο στα 2 Πανεπιστήμια, στηρίζοντας την απεργία των Διοικητικών Υπαλλήλων»
τους κάλεσε με νόημα «να αλλάξετε και εσείς στρατηγική, να πάψετε να είσαστε δύσπιστοι, κυρίως απέναντι στη δική σας ικανότητα να καταθέτετε προτάσεις. Έχετε την ευκαιρία να επανορθώσετε στις επόμενες προτεραιότητές μας, στα επόμενα βήματα του Υπουργείου Παιδείας».

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προέβη σε απολογισμό του έργου του Υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα μέσα σε 16 μήνες, προχώρησε σε 8 Νομοθετικές Πρωτοβουλίες και 36 Προεδρικά Διατάγματα. Παράλληλα εξήγγειλε 2 νέα, σημαντικά νομοσχέδια για την "Ερευνα και την Τεχνολογία και για την "Ειδική Αγωγή".

Ο κ. Αρβανιτόπουλος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε, στηρίζοντας στελέχη του αλλά και μια μικρή πλειοψηφία συνδικαλιστών που πιστεύουν, όπως είπε, σε ανορθόδοξες πρακτικές, δεν κατάφερε να πλήξει την κυβέρνηση και την προσπάθεια που καταβάλλει για να βγει η χώρα από τη κρίση.

«Εμείς προτάξαμε ένα συγκροτημένο εθνικό σχέδιο συνολικής αναβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος με στόχο την ποιότητα στην εκπαίδευση και την δημοσιονομική εξυγίανση» είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, ενώ έκανε λόγο για 10 θεσμικά βήματα στα οποία προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, δίνοντας, μεταξύ άλλων, έμφαση στην αξιολόγηση των δομών και των υπαλλήλων.

«Μετατάξαμε 4.500 εκπαιδευτικούς από θέσεις που περίσσευαν σε θέσεις που υπήρχε ανάγκη. Οικοδομήσαμε το νέο λύκειο. Αλλάξαμε θεμελιωδώς την επαγγελματική εκπαίδευση. Εφαρμόζουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα σίτισης μέσα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια αξιοποιώντας τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, που από 27% απορροφητικότητα, που ήταν, τα αυξήσαμε στο 48%» ήταν μεταξύ άλλων μερικά από τα επιχειρήματα του υπουργού Παιδείας, ο οποίος επιπλέον σημείωσε:

«Από την ανασυγκρότηση των δομών και των περιορισμό της σπατάλης μειώσαμε τα έξοδα του υπουργείου Παιδείας κατά 550 εκ. ευρώ προς όφελος των φορολογουμένων. Αυτό είναι το έργο μας στην Παιδεία. Σε 15 μήνες έγινα πολλά, χρειάζονται να γίνουν και άλλα».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος κατηγόρησε ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «απέναντι σε αυτή την εθνική προσπάθεια επέλεξε την πολιτική τυφλής σύγκρουσης», τονίζοντας ότι «έβαλε πλάτη σε μια χούφτα συνδικαλιστές» που αρνήθηκαν την αξιολόγηση, τα πρότυπα σχολεία, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης.
«Στα πανεπιστήμια στηρίξατε και ενισχύσατε την απώλεια του 6μηνου. Κοινός παρονομαστής και στρατηγική σας σε κάθε βήμα, ήταν η επιδίωξη της τυφλής σύγκρουσης, της ρήξης για την ρήξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος και συμπλήρωσε: «Κάθε αντικειμενικός παρατηρητής θα συμφωνήσει ότι δεν ήταν μνημονιακές επιταγές αλλά εθνικές στρατηγικές για να προχωρήσει μπροστά η χώρα και να μη φτάσουμε ποτέ ξανά σε πισωγυρίσματα. Η πρότασή σας θα καταψηφιστεί και ελπίζουμε ότι θα αλλάξετε στρατηγική και θα πάψετε να είστε δύσπιστοι. Έχετε την ευκαιρία να επανορθώσετε καταθέτοντας τις προτάσεις σας».

Και ο κ. Αρβανιτόπουλος κατέληξε: «Χάσαμε έδαφος στη διεθνή ανταγωνιστικότητα, πρέπει να τρέξουμε γρήγορα. Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν κοίταξε πίσω, αλλά εργάστηκε για να φέρει μπροστά τη χώρα. Αφήσαμε το κακό παρελθόν πίσω μας και κοιτάμε μπροστά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v