Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικά γλυπτά κοσμούν εμπορικό κέντρο στην Κίνα

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Ο καταξιωμένος διεθνώς εικαστικός, Κωστής Γεωργίου φιλοτέχνησε...

  • Real.gr
Ελληνικά γλυπτά κοσμούν εμπορικό κέντρο στην Κίνα
Μετά την μεγάλη ατομική αναδρομική έκθεση του Κωστή Γεωργίου με ζωγραφική και γλυπτική που περιόδευσε στα σπουδαιότερα μουσεία της Κίνας, (SUZHOU MUSEUM, SΑANXI MODERN MUSEUM κ.λ.π) και την ατομική του στην HILTON ASMUS GALLERY στο Σικάγο, στην οποία παράλληλα πρωτοπαρουσίασε στο κοινό της Αμερικής το τρίτο κατά σειρά CD με τη μουσική του, "CHICAGO PIXELS", επέστρεψε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο FONDATION D' UCCLE στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2013.



Στη συνέχεια τα έργα αυτής της έκθεσης μεταφέρθηκαν στο "MUSEE VILLA BEATRIX ENEA ANGLET" στη Γαλλία σε μια έκθεση που εγκαινιάστηκε στις 15 Νοεμβρίου του 2013 και θα λήξει στις 15 Ιανουαρίου του 2014.



Στις 4 Φεβρουαρίου με 2 Μαρτίου του 2014 ακολουθεί η μεγάλη ατομική του έκθεση στο μουσείο Μπενάκη, με έργα γλυπτικής μνημειακών διαστάσεων τις τελευταίας εικοσαετίας. Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Μάνος Στεφανίδης. Πρόκειται για μια αναδρομική έκθεση μιας εικοσαετίας με έργα παλαιότερα και σύγχρονα.



Το πρόγραμμα του για το 2013-14, εκτός από την μεγάλη αναδρομική έκθεση που εγκαινιάστηκε στις 15 Νοεμβρίου 2013 στο "MUSEE VILLA BEATRIX ENEA " , στη Γαλλία και θα διαρκέσει δύο μήνες, την ατομική του έκθεση στο ABBAYE NEUMUSTER στο Λουξεμβούργο, την ατομική έκθεση γλυπτικής στο PARK SOLVEY στις Βρυξέλλες και στο Μουσείο Μπενάκη, περιλαμβάνει και την προετοιμασία της δημιουργίας της μουσικής που θα συνοδεύει ηχητικά την μεγάλη Κινεζοευρωπαική ομαδική έκθεση γλυπτικής υπό τον γενικό τίτλο "EU ARMY AND THE EMPERROR QINS" που θα πραγματοποιηθεί στο "CONTEMPORARY MUSEUM OF ARTS" της πόλης ΤΑΛΙΝ στην Εσθονία, και στην οποία ο Κωστής συμμετέχει εκπροσωπώντας την Ελλάδα με το γλυπτό του "PHYLAX".



Τα αποκαλυπτήρια των έργων και η λειτουργία του Mall έγιναν στις 28 Δεκεμβρίου 2013 ενώπιον τοπικών παραγόντων, επιφανών επιχειρηματιών και πλήθους κόσμου. Πρόκειται για μοναδικές συνθέσεις που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά και μόνο για το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο. Είναι εικόνες που παραπέμπουν στη μοναδική σε ύφος δουλειά του Κωστή Γεωργίου, αναγνωρίσιμες σε διεθνές επίπεδο. Ο κινέζικος τύπος υποδέχθηκε τις γλυπτικές εγκαταστάσεις του Κωστή Γεωργίου με ενθουσιασμό, γεγονός που καταγράφηκε με εγκωμιαστικό τρόπο στα έντυπα, τις εφημερίδες και την τηλεόραση.



Ο Κωστής Γεωργίου είναι από τους πλέον καταξιωμένους διεθνώς 'Έλληνες εικαστικούς της σύγχρονης γενιάς. Με περισσότερες από ενενήντα ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου και τις σπουδαιότερες γκαλερί και με πλέον των τριακοσίων ομαδικών σε παγκόσμια κλίμακα, αποτελεί αναμφίβολα την αιχμή του δόρατος της γενιάς του και τιμή για τον Ελληνισμό, ιδιαιτέρως σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο.



Η πρόσφατη αναδρομική του υπό τον γενικό τίτλο "OPUS OMEGA", που έκανε περιοδεία στα μεγαλύτερα μουσεία της Κίνας (SUZHOU MODERN ART MUSEUM, SHAANXI CONTEMPORARY MUSEUM, NIGBO MODERN, HUBEI ART MUSEUM, HEILONGJIANG MUSEUM κ.λ.π), γνώρισε μεγάλη επιτυχία και του χάρισε την αποδοχή και στην μακρινή Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο