Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κριτική Σταθάκη για το πολυνομοσχέδιο

«Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, εξυπηρετεί τα πιο στενά επιχειρηματικά συμφέροντα» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

  • Real.gr
Κριτική Σταθάκη για το πολυνομοσχέδιο
Επίθεση κατά του πολυνομοσχεδίου επεφύλαξε και ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, υποστηρίζοντας πως "η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, είναι γραμμένη στα ελληνικά υπουργεία και εξυπηρετεί τα πιο στενά επιχειρηματικά συμφέροντα υπό την σφραγίδα του ΟΟΣΑ".

Σύμφωνα με τον κο Σταθάκη, "το ισχύον καθεστώς στην Ελλάδα, το οποίο έρχεται να αλλάξει η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, δεν είναι ασύμβατο με τα ισχύοντα στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.: Το πολυνομοσχέδιο, δίνει τη δυνατότητα να πουληθούν τα warrants (σ.σ. κινητές αξίες του ΤΧΣ) σε τιμή κάτω της ορισμένης - κάτι για το οποίο ο Χοακίν Αλμούνια, έχει προειδοποιήσει πως θα θεωρηθεί ως κρατική επιχορήγηση. Θα πληρώσουμε τα πρόστιμα για να δώσουμε σε μια στενή ομάδα τραπεζιτών να αναλάβει τις τράπεζες όπως θέλει;

Αφού έρχονται τα κεφάλαια και αγοράζονται τα warrants πάνω απ' την τιμή του ΤΧΣ, ποιος ο λόγος να λέτε πως στο μέλλον μπορεί να πουλήσουμε και πιο κάτω;" αναρωτήθηκε ο κος Σταθάκης, υπολογίζοντας την ενδεχόμενη ζημιά για το Δημόσιο στα 15 δισ. - "μια τεράστια ζημιά για ένα ποταπό και στενό επιχειρηματικό συμφέρον".

"Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ενθαρρύνει τις εισαγωγές ενάντια στην εγχώρια παραγωγή, σε δυναμικούς κλάδους όπως το γάλα, το τσιμέντο, την άσφαλτο, τα πετρελαιοειδή - συνέχισε ο κος Σταθάκης. Η "ανυποχώρητη κυβέρνηση" έχει ενδώσει στα περισσότερα και δεν ενέδωσε στις προτάσεις να νοθεύουμε το ελληνικό λάδι και να το πουλάμε πιο φθηνά, ή να παράγουμε γιαούρτι και ρυζόγαλο με γάλα σε σκόνη - τρελές ιδέες, μια φιλοσοφία ξένη προς μια χώρα που θέλει να ανασυγκροτήσει την παραγωγή της".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v