Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Η Μέρκελ θα δεί σύντομα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

«Επιβαρύνουμε το χρέος μας και πριμοδοτούμε τους κερδοσκόπους. Πυροβολούμε τα ίδια μας τα πόδια», είπε ο Αλ. Τσίπρας στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με αφορμή την έξοδο στις αγορές. Η κ. Μέρκελ να προετοιμάζεται για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

  • Real.gr
Τσίπρας: Η Μέρκελ θα δεί σύντομα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Από τις Βρυξέλλες και το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην έξοδο στις αγορές σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι με αυτό στοχεύουν στο να αποδείξουν στους λαούς ότι η πολιτική πέτυχε, ότι είναι ένα success story.

«Η προεκλογική έξοδος στις αγορές δεν αποσκοπεί μόνο σε προεκλογικές σκοπιμότητες - δεν πήραν από το χέρι τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο για να τους δώσουν ένα δωράκι - ο λαός θα τα πληρώσει τα 600 εκ.. Στόχος είναι να αποδείξουν στους λαούς ότι η πολιτική πέτυχε, ότι είναι ένα success story», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Επιβαρύνουμε το χρέος μας και πριμοδοτούμε τους κερδοσκόπους. Πυροβολούμε τα ίδια μας τα πόδια», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι με τον δανεισμό από τις αγορές: «Αδυνατίζουμε το επιχείρημα ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Πως θα ζητήσουμε διαγραφή; Και αυτό αφορά όλους τους λαούς και άρα είναι πολιτικό έγκλημα».

Η Μέρκελ να προετοιμάζεται για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Μανώλη Σπινθουράκη, σχετικά με την αυριανή επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, δήλωσε τα εξής:

Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ αύριο (11/4), δεν έχει έναν τυπικό θεσμικό χαρακτήρα. Όπως θεσμικό χαρακτήρα είχε η επίσκεψη του προέδρου της δημοκρατίας της Γερμανίας του κυρίου Γκάουκ ο οποίος ζήτησε να δει, ως όφειλε βέβαια, θεσμικά την αξιωματική αντιπολίτευση. Η κυρία Μέρκελ έρχεται στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να υποστηρίξει τον αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα τον κύριο Σαμαρά.

Θα της έλεγα όμως αν είχα την ευκαιρία και την τιμή να την δω, ότι η παρουσία της θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Στην Ελλάδα νοικοκύρης είναι ο ελληνικός λαός και αυτός θα έχει τον τελικό λόγο. Και σήμερα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η κυρία Μέρκελ και η πολιτική της έχει την αντίρρηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Θα της εξηγούσα βέβαια ότι αυτή η πολιτική είναι καταστροφική για την κοινωνία. Όλοι οι κοινωνικοί δείκτες αυτό το μαρτυρούν και θα της έλεγα να προετοιμάζεται.

Να προετοιμάζεται γιατί πολύ σύντομα θα έχει απέναντί της μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί πραγματικά, ουσιαστικά για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού μαζί της. Ταυτόχρονα θα έβρισκα την ευκαιρία για άλλη μια φορά να πω ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες χρέους μοναχά από την πλευρά του ελληνικού λαού, υπάρχει και ένα ιστορικό ανεκπλήρωτο χρέος από την πλευρά την δική της προς τον ελληνικό λαό, αλλά και προς όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Αφορά το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές επανορθώσεις το οποίο φυσικά και η δική μας η κυβέρνηση θα το θέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για ιστορικούς και ηθικούς λόγους.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο