Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αν αποδοκιμαστούμε αποχωρούμε από την κυβέρνηση»

Τι δηλώνει ο Α. Λοβέρδος στο Real.gr και γιατί τονίζει ότι θα χαθεί η δεδηλωμένη. Τι συζήτησε με τον Ευ. Βενιζέλο και ποιους θέλει σε ενιαία ΚΟ της Ελιάς.

  • Real.gr
«Αν αποδοκιμαστούμε αποχωρούμε από την κυβέρνηση»
 «Δεν μπλοφάρουμε. Πάνω στις πλάτες μας δεν θα παίζονται πλέον παιχνίδια. Αν η Ελιά αποδοκιμαστεί στις εκλογές, δεν θα συμμετέχουμε στην κυβέρνηση, οι τριάντα βουλευτές μας θα αποσυρθούν» δηλώνει στο Real.gr ο πρώην υπουργός και επικεφαλής της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος, εντείνοντας τους πονοκεφάλους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Αν αποδοκιμαστούμε δεν θα υπάρχει δεδηλωμένη. Θέλει ο λαός να συνεχίσουμε; Μας επιδοκιμάζει. Δεν θέλει; Μας αποδοκιμάζει; Εμείς λέμε καθαρά στον ελληνικό λαό ότι αν μας επιδοκιμάσει, συνεχίζουμε χωρίς νέα μέτρα και νέες μνημονιακές υποχρεώσεις» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Α. Λοβέρδος υπογραμμίζει ότι έχει συμφωνήσει πλήρως με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τη γραμμή αυτή και ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι καλύτερες και από αυτές που είχαν πριν από το 2012, όταν χώρισαν οι δρόμοι τους. Ο Ευ. Βενιζέλος έχει συζητήσει το θέμα και με άλλα στελέχη, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, που στήριξε πλήρως χθες το διακύβευμα που θέτει για τις ευρωεκλογές η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ πάντως επιμένουν ότι δεν πρόκειται παρά για έναν πολιτικό εκβιασμό της ηγεσίας του κόμματος προς τους ψηφοφόρους, καθώς οι δημοσκοπήσεις το εμφανίζουν σε ιστορικά χαμηλά και ότι την επομένη των ευρωεκλογών θα βρεθεί ένας τρόπος να ειπωθεί ότι η Ελιά δεν αποδοκιμάστηκε από τους ψηφοφόρους.

Ο τρόπος αυτός τονίζουν μπορεί να εφευρεθεί ακόμα και αν το ποσοστό είναι κάτω από το 7%, αφού θα συνδυαστεί και με τις περιφερειακές εκλογές, όπου η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά ότι μπορεί να πάει αρκετά καλά.

Ωστόσο, πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε το θέμα της πολιτικής σταθερότητας της κυβέρνησης, γεγονός που από μόνο του αποτελεί πηγή αστάθειας, δυσκολεύοντας αρκετά τις σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου και αποστέλλοντας στους δανειστές και συνολικότερα στο εξωτερικό δυσοίωνα μηνύματα για την πορεία της χώρας και της οικονομίας.

Ταυτόχρονα εντείνει τους προβληματισμούς που υπήρξαν στη ΝΔ ή τουλάχιστον σε τμήματά της για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, πολύ περισσότερο που την επόμενη ημέρα υπάρχουν στη Βουλή πολύ σημαντικά και δύσκολα νομοσχέδια προς ψήφιση.

Ερωτηματικό αποτελεί επίσης αν το διακύβευμα που θέτει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα κρατήσει τους ψηφοφόρους στην Ελιά ή θα τους στείλει γρηγορότερα στον Αντώνη Σαμαρά, όπως υποστήριξαν χθες από διαφορετικές αφετηρίες ο Φώτης Κουβέλης και ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελιάς

Ο Α. Λοβέρδος, μέσω του Real.gr, επαναφέρει την πρότασή του για τη συγκρότηση ενιαίας ΚΟ της Ελιάς, με τη συμμετοχή τεσσάρων βουλευτών που εκλέχτηκαν με το ΠΑΣΟΚ και σήμερα δεν ανήκουν σε αυτό. Μιλάει συγκεκριμένα για τον ίδιο και τον Χρήστο Αηδόνη από την Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, καθώς και τον Μίμη Ανδρουλάκη και τον Μάρκο Μπόλαρη, που υπό ένα καλό αποτέλεσμα στις εκλογές και έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό εκτιμά ότι μπορεί να συμμετάσχουν στην Ελιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v