Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο νεκροί από τη ναυτική τραγωδία στο Καρλόβασι

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

  • Real.gr
Δύο νεκροί από τη ναυτική τραγωδία στο Καρλόβασι
Δύο νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του χθεσινού ναυαγίου, δέκα ναυτικά μίλια ανοιχτά του Καρλοβάσου.

Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε έπειτα από σήμα που έστειλε ιστιοφόρο το οποίο βρισκόταν στην περιοχή, και άμεσα έσπευσαν τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ένα σούπερ πούμα, ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό και σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και παραπλέοντα σκάφη.

Συνολικά περισυλλέχθηκαν 12 μετανάστες, εκ των οποίων οι έξι μεταφέρθηκαν στη Χίο και οι υπόλοιποι στο Λιμεναρχείο Σάμου. Στο λιμάνι Καρλοβάσου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο και τους μετέφερε, ενώ μεταξύ αυτών υπήρξε και ένας σοβαρά τραυματισμένος που θα μεταφερθεί στην Αθήνα λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του.

Οι δύο σοροί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του νησιού με όχημα ιδιωτών, καθώς κανένα γραφείο τελετών στη Σάμο δεν αναλάμβανε τη μεταφορά τους, αφού δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για τη μεταφορά των 22 σορών από το πολύνεκρο ναυάγιο της 5ης Μαΐου.

Στην περιοχή παραμένει σκάφος του Λιμενικού και συνεχίζονται οι έρευνες για το ενδεχόμενο να εντοπιστούν και άλλοι μετανάστες, αφού ορισμένες μαρτυρίες κάνουν λόγο για 38 επιβαίνοντες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v