Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πριγκίπισσα Diana, σαν κερί στον άνεμο...

Ήταν 31 Αυγούστου του 1997 όταν η είδηση του δυστυχήματος στο τούνελ Pont de l Alma στο Παρίσι, όπου η πριγκίπισσα Diana έχασε τη ζωή της, έκανε τον γύρο του κόσμου. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-VIDEO)

  • Real.gr
Πριγκίπισσα Diana, σαν κερί στον άνεμο...
Ήταν 31 Αυγούστου του 1997 όταν η είδηση του δυστυχήματος όπου η πριγκίπισσα Diana έχασε τη ζωή της, έκανε τον γύρο του κόσμου.

Δεκαεπτά χρόνια μετά η αίγλη του ονόματός της και η λάμψη της προσωπικότητάς της παραμένουν άσβεστες, ενώ ακόμη πλέκονται σενάρια όσον αφορά τον ξαφνικό χαμό της.



Η Diana σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο σοφέρ της Henry Paul συγκρούστηκε σε τοίχο στο τούνελ Pont de l'Alma στο Παρίσι, μετά την ξέφρενη καταδίωξη από παπαράτσι.

Ο οδηγός λέγεται ότι στην προσπάθειά του να τους ξεφύγει ανέπτυξε υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο. Ο Dodi al Fayed και ο οδηγός Henri Paul βρήκαν ακαριαίο θάνατο.



Η Diana μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και ξεψύχησε, ενώ μόνος επιζών ήταν ο σωματοφύλακας της πριγκίπισσας, Trevor Rees-Jones, ο οποίος χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά που είχε υποστεί στο κρανίο του.



Πολλοί μίλησαν για πράκτορες των Ανακτόρων που δεν δέχονταν το γεγονός ότι η μητέρα του διαδόχου του θρόνου, πρίγκιπα William, είχε ερωτική σχέση με έναν Άραβα, τον πάμπλουτο Dodi al Fayed.



Έντονη ήταν η φημολογία ότι η αείμνηστη πριγκίπισσα κυοφορούσε το παιδί του Dodi, πληροφορία που εξόργισε τη βασίλισσα.

Μία μαρτυρία ήρθε να επιβεβαιώσει ότι πίσω από το δυστύχημα της Diana υπήρχε «βασιλικός δάκτυλος», καθώς άνδρας της SAS αποκάλυψε ότι η ομάδα του προετοίμαζε τη δολοφονία της πριγκίπισσας.

Σύμφωνα με την αποκάλυψή του, άνδρες εκπαιδεύονταν να πυροβολούν πάνω από γέφυρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα.

 

Ο πατέρας του Dodi, και πρώην ιδιοκτήτης των πολυκαταστημάτων Harrods, ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι είχε σκοτωθεί ύστερα από διαταγή του βρετανικού κατεστημένου.





Τα πορίσματα για τη διαλεύκανση των συνθηκών του δυστυχήματος, που δημοσιοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 2008, επέρριψαν ευθύνες στους παπαράτσι που κατεδίωκαν το αυτοκίνητο της Diana αλλά και στον οδηγό του οχήματός της, που βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.



Ένα πέπλο μυστηρίου απλώνεται πάνω από εκείνη την τραγική νύχτα και πολλές είναι οι φήμες, αλλά κανείς ποτέ δεν θα μπορέσει να πει την αλήθεια, γιατί οι άμεσα εμπλεκόμενοι είναι νεκροί.



Μόλις τρεις ημέρες πριν από τη 17η επέτειο του θανάτου της Diana, βγήκε σε κυκλοφορία το βιβλίο ενός συνταξιοδοτημένου Γάλλου αστυνομικού, ο οποίος ήταν παρών στις τελευταίες στιγμές της αείμνηστης πριγκίπισσας, καθώς του ανατέθηκε η φύλαξή της στο νοσοκομείο όπου διεκομίσθη μετά το δυστύχημα.



Στις 31 Αυγούστου 1997 ο Daniel Bourdon πήρε την εντολή να πάει στο νοσοκομείο και να φυλάξει μία υψηλά ιστάμενη προσωπικότητα που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο. Μόλις έφθασε στο νοσοκομείο αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για τη Βρετανίδα πριγκίπισσα.



Ο Bourdon στάθηκε κοντά της όσο εκείνη χαροπάλευε στο υπόγειο του νοσοκομείου Salpêtrière, ενώ στη συνέχεια συνόδευσε τη σορό της στο νεκροτομείο.

«Άνοιξαν οι πόρτες του ασθενοφόρου. Την είχαν πάνω στο φορείο. Κοιμόταν. Μέσα στο όχημα βρισκόταν ιατρικός εξοπλισμός, γάζες κι αίμα. Είδα το χλωμό της πρόσωπο, τα μάτια της ήταν κλειστά και τα βλέφαρά της είχαν πάνω τους μία σκιά σαν το μπλε της νύχτας.




Είχε μία σκισμένη αορτή και ξέρω σήμερα πως ήταν σχεδόν αδύνατο να τη σώσουμε. Αλλά ποτέ δεν πίστεψα ότι θα πέθαινε», γράφει στο βιβλίο του «Diana, That Night» ο Bourdon, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από την απαράμιλλη ομορφιά της. «στο νεκροτομείο η σορός της εκείτετο στο λευκό σεντόνι ενώ οι ξανθές της μπούκλες ήταν απλωμένες στο σεντόνι.



Έμεινα κοντά της περίπου για ένα τέταρτο. Ήταν μία αξεπέραστη στιγμή. Το πρόσωπό της ήταν εκπληκτικό, σαν να κοιμόταν, της μίλησα. Της είπα πόσο θλιβερή πίστευα ότι ήταν η μοίρα της. Πήγε τόσο άδικα».



Ο Γάλλος πρώην αστυνομικός αποδίδει τον θάνατο της Diana στην ερασιτεχνική φύλαξη από την ομάδα ασφαλείας της. «Η πριγκίπισσα δεν είχε την ασφάλεια και τη φύλαξη που αρμόζει σε μία τέτοια προσωπικότητα», είπε στην Telegraph.

«Ήταν ερασιτεχνική, λες και έγινε μία σειρά κακών επιλογών από αυτούς που είχαν αναλάβει την προσωπική της ασφάλεια. Αυτός που αποφάσισε να τη φυγαδεύσει με το λάθος αυτοκίνητο, με έναν οδηγό που δεν ήταν σε κατάσταση να οδηγήσει, με σκοπό να ξεφύγουν από τους παπαράτσι πήρε πολλές κακές αποφάσεις. Όλα αυτά οδήγησαν σε μια αλυσίδα γεγονότων με τραγική κατάληξη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο