Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 6,5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Μία ακόμη δημοσκόπηση δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 26,7% και η ΝΔ 20,2%. Τρίτο το Ποτάμι με 6%. Ωστόσο διχασμένοι εμφανίζονται οι ερωτηθέντες για το ζήτημα των πρόωρων εκλογών.

Στο 6,5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Ξεκάθαρο προβάδισμα 6,5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. δίνει η δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για την εκπομπή «Ανατροπή» στο Mega. Μάλιστα είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Επίσης για πρώτη φορά το σύνολο των δύο κομμάτων της κυβέρνησης δεν ξεπερνά το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26,7% και η Ν.Δ. 20,2% και ακολουθούν το Ποτάμι με 6%, το ΚΚΕ και η Χ.Α με 5,7%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι ΑΝΕΛ με 3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 18,2%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ωστόσο παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 43,1% παρουσιάζοντας μικρή πτώση της τάξης του 1,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 37,2%, το οποίο είναι υψηλότερο κατά 8,2% από το προηγούμενο ποσοστό του στη μέτρηση της GPO. Η επιλογή κανένας συγκέντρωσε το 17,9%



Οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διχασμένοι για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με αφορμή την προεδρική εκλογή. Το 45,9% συμφωνεί με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές, ενώ το 50,5% διαφωνεί.



6 στους 10 θέλουν μη πολιτικό πρόσωπο για το ανώτατο πολιτικό αξίωμα, ενώ μόλις το 24% ζητά ο επόμενος Πρόεδρος να είναι πολιτικός. Μεγάλο είναι και το ποσοστό εκείνων που δεν απάντησαν καθώς φτάνει στο 13,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v