Με Λένιν στέλνει μήνυμα στον ...ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Αλ.Τσίπρας επιστράτευσε τον ηγέτη των μπολσεβίκων για να προωθήσει στο κόμμα του τη διεύρυνση και τις πολιτικές συμμαχίες που προγραμματίζει ενόψει των εκλογών. Προϊδέασε για νέες πολιτικές ενωτικές πρωτοβουλίες κατά τα πρότυπα της ΔΕΗ και των αιγιαλών.

  • Real.gr
Με Λένιν στέλνει μήνυμα στον ...ΣΥΡΙΖΑ!
Ακόμα και τον … Λένιν επιστρατεύει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να επιβάλει στο κόμμα του, χωρίς αντιδράσεις, την πολιτική της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και των πολιτικών συμμαχιών.

«Ας σας θυμίσω μια πολιτική σκέψη που δεν είναι δική μου: Είναι πολύ παλιά. Λέει… Υπάρχουν στιγμές, που πρέπει να διευρύνουμε τα μέτωπα της πάλης ακόμα και με συμμάχους που μας φαίνονται ασταθείς, ταλαντευόμενοι, όχι αρκετά δυνατοί και αποφασισμένοι για να αντέξουν την πορεία μέχρι το τέλος» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας χθες στην Κεντρική πολιτική Επιτροπή του κόμματός του, επικαλούμενος τον Βλαδιμίρ Ίλιτς Λένιν.

Και επειδή δεν ήταν σίγουρος ότι με τον Λένιν θα έπειθε τους συντρόφους του χρησιμοποίησε και τον…Αντώνη Σαμαρά! «Οι αντίπαλοί μας, είναι αλήθεια θα μας ήθελαν κλεισμένους και απομονωμένους στα κάστρα τη βεβαιότητας και της υπεροψίας.
 
Ότι έχει κριθεί το παιχνίδι, ότι είναι στρωμένος ο δρόμος μπροστά μας. Εμείς όμως ξέρουμε, θα είναι σκληρή η μάχη, μέχρι την τελευταία στιγμή και θα τη δώσουμε με νου και με καρδιά. Και βεβαίως πολλοί θα ήθελαν οι αντίπαλοί μας να μην προσπαθούμε να διευρύνουμε τις κοινωνικές και πολιτικές μας συμμαχίες.

Να μην δουλεύουμε για να διευρύνουμε το ρεύμα της κοινωνικής δυσαρέσκειας και να το μετατρέψουμε σε χείμαρρο ορμητικό της κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη» τόνισε.

«Να πατήσουμε γερά στο θεμέλιο που πάντα υπολόγιζε η Αριστερά στη στρατηγική και την τακτική της: Στην πολιτική της διεύρυνσης της επιρροής μας, στην πολιτική των πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών. Χωρίς επιπολαιότητες, αλλά και χωρίς φοβίες» προειδοποίησε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλ. Τσίπρας προϊδέασε μάλιστα ότι θα αναλάβει νέες πολιτικές ενωτικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία κοινωνικών μετώπων, όπως στο θέμα της ΔΕΗ και των αιγιαλών, θέτοντας τις βάσεις πάνω στις οποίες θα προχωρήσει προσεχώς η διεύρυνση στο κόμμα του και στα ψηφοδέλτιά του.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου χρησιμοποιεί μάλιστα τη διεύρυνση αυτή στο Κοινοβούλιο για να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση στην εξεύρεση των 180 βουλευτών, απαραίτητη προϋπόθεση για να μη στηθούν κάλπες τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο