Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σηφουνάκης: Να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα συνεννόησης

Στους βουλευτές που ασκούν πίεση στην κυβέρνηση για πολιτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να εκλεγεί συναινετικά Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η χώρα να ξεπεράσει τον κάβο, προστίθεται ο ίδιος.

  • Real.gr
Σηφουνάκης: Να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα συνεννόησης
Στους βουλευτές που ασκούν πίεση στην κυβέρνηση για πολιτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να εκλεγεί συναινετικά Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η χώρα να ξεπεράσει τον κάβο, προστίθεται ο Νίκος Σηφουνάκης.

Παρατηρώντας ότι από το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας προκύπτει πως η επιλογή του υποψηφίου δεν κατάφερε να συσπειρώσει τους βουλευτές ούτε της κεντροδεξιάς, θύμισε ότι σε ανύποπτο χρόνο είχε προτείνει υποψηφιότητα από τον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του Real.gr αν επιμένει στο όνομα του Νίκου Κωνσταντόπουλου, απάντησε: «Βεβαίως, τον έχω προτείνει».

«Οι ηγεσίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης, εάν όντως εννοούν ότι οι πρόωρες εκλογές την παρούσα χρονική στιγμή είναι καταστροφικές για την χώρα, έχουν υποχρέωση να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα συναίνεσης και συνεννόησης», είπε, παρατηρώντας ότι αυτό δεν έχει γίνει ως τώρα, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι επιδιώκονται πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Σηφουνάκης κάλεσε σήμερα κιόλας τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία και να συγκαλέσει τους αρχηγούς όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, προκειμένου να συμφωνήσουν στην εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή με συγκεκριμένη δέσμευση ως προς τον χρόνο εκλογών εντός του 2015, ώστε να υπάρξει το αναγκαίο χρονικό περιθώριο τόσο για τη διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος, όσο και για την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων με τους δανειστές.

Η πρότασή του είναι πολύ κοντά σε εκείνη των οκτώ βουλευτών, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει ότι καταθέτει την προσωπική του άποψη, επιμένοντας όμως ότι πλέον είναι διάχυτη στους βουλευτές…

Διαφορετικά, προειδοποίησε, πως αν οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν αναλάβουν τέτοια πρωτοβουλία, τότε οι βουλευτές δικαιούνται να εικάζουν ότι ο επικαλούμενος «κίνδυνος της καταστροφής» δεν υπάρχει και η χώρα οδηγείται συνειδητά σε εκλογές, οπότε και υποχρεούνται να πράξουν αναλόγως και κατά συνείδηση στις επόμενες ψηφοφορίες…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v