Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κομμάτων, με φόντο τις δηλώσεις Χιωτίδη, Δρίτσα και Βορίδη. Οι ανακοινώσεις και οι αλληλοκατηγορίες.

  • Real.gr
«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, πέντε μέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.

Η ΝΔ επανήλθε στο θέμα των δηλώσεων του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Χιωτίδη, εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

«Πέρασαν 24 ώρες από την αποκάλυψη των δηλώσεων του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Χιωτίδη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε παύση πληρωμών και έξοδο από το ευρώ. Ο κ. Τσίπρας σιωπά», τονίζεται σε ανακοίνωση της Συγγρού και συνεχίζει:

«Επιβεβαιώνει έτσι τα πιο ακραία και καταστροφικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας είναι το ατύχημα που δεν θα συμβεί ποτέ στη χώρα».

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πείθουν πλέον κανέναν Σαμαράς - ΝΔ

«Οι μόνοι που μιλάνε για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ. Έχουν μείνει σχεδόν μόνοι τους στην Ευρώπη να υπονομεύουν τη χώρα».

Αυτό απάντησε η Κουμουνδούρου στη ΝΔ, με αφορμή την ανακοίνωση της Συγγρού το θέμα των δηλώσεων του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Χιωτίδη.

«Όση “κοπτοραπτική” και αν κάνουν σε δηλώσεις, δεν πείθουν πλέον κανέναν», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει:

«Πέντε μέρες πριν τις εκλογές και συνεχίζουν να κρύβονται για τις μνημονιακές δεσμεύσεις του email Χαρδούβελη».

Σπυράκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει βόμβα στις επενδύσεις

Πάντως, η ΝΔ κατηγόρησε την Κουμουνδούρου ότι «βάζει βόμβα στις επενδύσεις», με αφορμή δηλώσεις του κορυφαίου στελέχους και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Δρίτσα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει βόμβα στις επενδύσεις, δηλώνοντας ξεκάθαρα, δια του κορυφαίου στελέχους Θ. Δρίτσα, ότι δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία που έχει συνάψει η χώρα μας με την COSCO για τον Πειραιά».

Αυτό αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της Συγγρού, Μαρία Σπυράκη και προσθέτει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την COSCO, με αυτό τον τρόπο, διώχνει από την Ελλάδα δεκάδες κολοσσούς που διακινούν μέσω Πειραιά τα προϊόντα τους σε ολόκληρη την Ευρώπη, οδηγώντας στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους».

«Αυτές οι επενδύσεις έγιναν στην Ελλάδα μετά από πολύ κόπο της κυβέρνησης. Οι Έλληνες δεν θα επιτρέψουν στο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει την καταστροφή», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Ενα ακόμα ψέμα

Σε απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για ένα ακόμα ψέμα. 

«Ένα ακόμα ψέμα στα χιλιάδες ψέματα της Νέας Δημοκρατίας προστέθηκε σήμερα με τη δήλωση της εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρίας Σπυράκη, σχετικά με αναφορές του υποψήφιου βουλευτή Α Πειραιά Θοδωρή Δρίτσα για το θέμα της COSCO. Οπως αναφέρει ο διάλογος ήταν ο εξής:

Δημοσιογράφος: «Σε ότι αφορά στον Πειραιά, το πρώτο λιμάνι της χώρας πολλοί λένε ότι η επένδυση της COSCO τόνωσε την απασχόληση. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα θα στηρίξετε την επέκταση των επενδύσεων στον Πειραιά;»

Θ. Δρίτσας «Έχουμε πάγια θέση, την έχουμε πει πρόσφατα στη Βουλή, τη λέμε σε κάθε ευκαιρία, ότι το λιμάνι του Πειραιά όπως και τα μεγάλα λιμάνια της χώρας είναι πυλώνες στρατηγικής σημασίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ο δημόσιος έλεγχος των λιμανιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση γι΄ αυτό. Τώρα, η σύμβαση με την COSCO έχει γίνει, έχουμε διανύσει ένα χρονικό διάστημα μεγάλο, έχουμε την πρόσφατη ψήφιση του φιλικού διακανονισμού στη Βουλή. Όλα αυτά δεν είναι σωστές επιλογές. Όλα αυτά βοηθούν σε μια κερδοφορία της εταιρείας που αναπτύσσει την οικονομική δραστηριότητα αλλά δεν έχουν προστιθέμενη αξία στην ελληνική παραγωγική διαδικασία. Άρα χρειάζεται επανεξέταση των πάντων και αυτό θα κάνουμε. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να σας πω στις λεπτομέρειες περισσότερα πράγματα».

Δημοσιογράφος: «Επανεξέταση και της συμφωνίας με την COSCO;»

Θ. Δρίτσας: «Προφανώς θα υπάρξει επανεξέταση της συμφωνίας με την COSCO, το οποίο έχουμε πει με τον πιο επίσημο τρόπο και προφανώς υπάρχουν πολλά περιθώρια σε αυτή την κατεύθυνση, με κριτήριο όχι την COSCO και την Κίνα αλλά με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον. Εκεί επάνω νομίζω ότι μπορούμε να συζητήσουμε και με την Κίνα και με κάθε άλλη οικονομική δύναμη με την οποία θέλουμε να έχουμε άριστες σχέσεις και θα τις έχουμε».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς δεν βρήκε ούτε λέξη αποδοκιμασίας για τον Βορίδη

Από τη δική του πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο ζήτημα με τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη.

«Μία ημέρα μετά το αποκαλυπτικό βίντεο όπου ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Βορίδης προβαίνει σε ένα εμφυλιοπολεμικό και μισαλλόδοξο κήρυγμα άνευ προηγουμένου, ο κ. Σαμαράς δεν έχει βρει ούτε μια λέξη αποδοκιμασίας για τον “εκλεκτό” του συνεργάτη», σημειώνει σε σημερινή της ανακοίνωση η Κουμουνδούρου και προσθέτει:

«Εάν αυτό δεν είναι επιδοκιμασία της ακροδεξιάς ρητορικής, τότε τι είναι;».

«Και τελικά πόσο μεμονωμένο ήταν το περιστατικό Μπαλτάκου στη ΝΔ του κ. Σαμαρά;», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση και με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» στο οποίο γίνεται λόγος για παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων σε περιοχές όπου βρίσκονται γραφεία πολιτικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του κόμματος της Κουμουνδούρου.

«Το δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, σύμφωνα με το οποίο παρακολουθούνται τα κινητά τηλέφωνα σε περιοχές όπου βρίσκονται γραφεία πολιτικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, γεννά εύλογα ερωτηματικά και ανησυχίες», αναφέρει η Κουμουνδούρου και συνεχίζει:

«Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να απαντήσει, με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, στα όσα αναφέρει το δημοσίευμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v