Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμμένος: Δεν μπαίνει στη διαπραγμάτευση ο ΦΠΑ στα νησιά

Μίλησα με τον υπουργό Επικρατείας και αυτό αποτελεί θέση της ελληνικής κυβέρνησης, είπε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. «Δεν θα φεύγει κανείς πριν από τα 58» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας για τη συνταξιοδότηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Καμμένος: Δεν μπαίνει στη διαπραγμάτευση ο ΦΠΑ στα νησιά
Εντονο παρασκήνιο είχε η νύχτα καθώς ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος ήταν σε ανοικτή γραμμή με τις Βρυξέλλες και την ελληνική αποστολή. Οπως είπε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega στις 12:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας επικοινώνησε με τον υπουργό Επικρατείας και αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στο θέμα του ΦΠΑ στα νησιά.

«Εθεσα το θέμα ως εξής. Οτι η συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εμού προσωπικά στη συμφωνία αλλά και στην κυβέρνηση αποτελεί προϋπόθεση το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά. Εντιμα, καθαρά, κρυστάλλινα, χωρίς εκβιασμούς, χωρίς τίποτα. Μάλιστα είπα ότι αντισταθμιστικά μπορούμε να δώσουμε 1% παραπάνω στα είδη πολυτελείας, μπορούμε να φορολογήσουμε όπως θα πρέπει να γίνει άμεσα τις ιδιοκτησίες σε offshore εταιρείες σε ακίνητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.


VIDEO-ΚΑΜΜΕΝΟΣ από realmedialive

Και πρόσθεσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το βράδυ στις 12:30 μίλησα με τον υπουργό Επικρατείας τον κ. Παππά ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, δίπλα από τον πρωθυπουργό και κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις και αυτό τελικά αποτελεί θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Δηλαδή το θέμα της κατάργησης της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά δεν μπαίνει σήμερα στη διαπραγμάτευση».

Στο ερώτημα αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή κι αν έχει μέσα την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά αν θα την καταψηφίσει ο κ. Καμμένος απάντησε κατηγορηματικά: «Θα την καταψηφίσουμε», ενώ στο επόμενο ερώτημα «έστω κι αν πέφτει η κυβέρνηση» ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων απάντησε: «Εστω κι αν πέσει η κυβέρνηση. Δεν έχω εντολή από τον ελληνικό λαό να κάνω διαφορετικά».

Καμμένος: Αν αρνηθούν σημαίνει ότι εκείνοι δεν θέλουν λύση

Σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους ο κ. Καμμένος τόνισε χαρακτηριστικά: «Σήμερα να ξέρετε, απευθύνομαι και στον ελληνικό λαό, η ελληνική κυβέρνηση, η Ελλάδα, έχει κάνει μία πρόταση η οποία είναι στα πλαίσια της λαϊκής εντολής, με αρκετές υποχωρήσεις, σε σχέση με αυτό που πράγματι θα θέλαμε. Ομως είναι μία πρόταση που αν την αρνηθούν σημαίνει ότι εκείνοι δεν θέλουν λύση».

«Δεν θα φεύγει κανείς πριν από τα 58»

Οσον αφορά τις αλλαγές στις οποίες αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα ο υπουργός ανέφερε: «Θα γίνει περιορισμός των εξόδων στη διατήρηση στρατοπέδων. Θα γίνει ομογενοποίηση των μέσων. Γίνονται αλλαγές ήδη σε σχέση με τη συνταξιοδότηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν θα φεύγει κανείς πριν από τα 58. Δεν μπορεί να έχουμε αποστράτους των 40-45 χρονών οι οποίοι να μην έχουν και τι να κάνουν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v