Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βάσεις: Η μεγάλη κατρακύλα

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, οι εκτιμήσεις για το πού θα κυμανθούν κάθε άλλο παρά ευοίωνες είναι, με πτώση κυρίως σε σχολές υψηλής και μεσαίας ζήτησης.

  • Real.gr
Βάσεις: Η μεγάλη κατρακύλα
Η αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους που ήδη έχει χτυπήσει κόκκινο πλησιάζει στο τέλος της, καθώς οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αναμένεται να ανακοινωθούν προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Η ανακοίνωση αναμένεται, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία, να επισφραγίσει την από καιρό αναμενόμενη μεγάλη μείωση των βάσεων ιδίως στις σχολές της περιφέρειας και λιγότερο στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

Παρ' όλα αυτά, ακόμη και σε σχολές αιχμής η πτώση θα είναι εμφανής.

Η Ιατρική της Αθήνας αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της ίσως και με λιγότερα από 19.000 μόρια.

Ισχυροί μοχλοί πίεσης των βάσεων προς τα κάτω, κυρίως στις σχολές υψηλής και μεσαίας ζήτησης (οι χαμηλόβαθμες δεν αναμένεται να επηρεαστούν ιδιαίτερα, ενώ ορισμένες ενδέχεται να εμφανίσουν και μικρή άνοδο), αποτελούν κυρίως η δυσκολία των θεμάτων στις εξετάσεις, και μάλιστα σε μαθήματα αυξημένης βαρύτητας όπως τα Μαθηματικά και η Φυσική Κατεύθυνσης, και το νέο καθεστώς των μετεγγραφών που τις περιορίζει πάρα πολύ και θα δίνονται πλέον με το σταγονόμετρο.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο