Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βόζεμπεργκ: Τα κράτη-μέλη των κομμάτων του ΕΛΚ είναι φίλα προσκείμενα στην Τουρκία

Την ανάγκη για την κοινή αντιμετώπιση της εισροής στην ΕΕ, εγκληματικών στοιχείων στο πλαίσιο των μεταναστευτικών ροών, εξέφρασε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Βόζεμπεργκ: Τα κράτη-μέλη των κομμάτων του ΕΛΚ είναι φίλα προσκείμενα στην Τουρκία
Την ανάγκη για την κοινή αντιμετώπιση της εισροής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκληματικών στοιχείων στο πλαίσιο των μεταναστευτικών ροών, εξέφρασε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στο “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104”.

“Εκ των πραγμάτων θα παρεισρέουν τέτοια άτομα” είπε η κ.Βόζεμπεργκ, επισημαίνοντας, ότι “τον τελευταίο χρόνο οι διακινητές έχουν εξελιχθεί στον υπ' αριθμόν ένα απατεώνες του διαδικτύου και όχι μόνο”, κάνοντας λόγο για “εγκληματίες, που διαχειρίζονται ανθρώπινες ζωές και κερδίζουν τζίρους εκατομμυρίων σε μαύρο χρήμα”.

Η ευρωβουλευτής συνδύασε την αντιμετώπιση του προβλήματος με την αποδοχή από την Τουρκία της ίδρυσης hot spots στο δικό της έδαφος και την τήρηση των συμφωνιών επανεισδοχής, ενώ σημείωσε ότι τα κράτη μέλη των κομμάτων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος “είναι φίλα προσκείμενα στην Τουρκία με τρόπο που αντιβαίνει το ευρωπαϊκό κεκτημένο και όχι απλώς για τα συμφέροντα τους”.

“Η ΝΔ δε δέχεται παραχωρήσεις στην Τουρκία, η οποία χρησιμοποιεί τους απελπισμένους ανθρώπους, για να επιτύχει ανταλλάγματα και μέχρι στιγμής έχουμε αποτρέψει την πιεστική απαίτηση της Τουρκίας, με αφορμή το μεταναστευτικό- προσφυγικό, να επιτύχει χαλάρωση στα θέματα της βίζας και να ξεκινήσουν ξανά οι συνομιλίες σχετικά με την ένταξη της στην ΕΕ”, είπε.

Η κυρία Βόζεμπεργκ εξέφρασε την πεποίθηση της ότι “η ΝΔ έχει ισχυρό λόγο στο ΕΛΚ και μπορεί να περάσει να μην υποχωρούμε ούτε κατ' ελάχιστον στα θέματα που αφορούν στη μετανάστευση και έχουν να κάνουν με τη Τουρκία”.

“Έχουμε συμμάχους, αλλά όχι τόσο δυνατούς, είναι θέμα lobbying κι εκείνοι, που αλληθωρίζουν, προς τα συμφέροντα της Τουρκίας, δεν θέλουν να διαρρήξουν τις σχέσεις τους με την Ελλάδα, γιατί δεν παραγνωρίζουν τη στρατηγική θέση της Ελλάδας”, είπε η ευρωβουλευτής, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για “έλλειψη μεταναστευτικής στρατηγικής και πολιτική ανοιχτών συνόρων, η οποία έχει δυσχεράνει τη θέση της χώρας”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο