Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τζιτζικώστας για τις δηλώσεις Φίλη «στον ενικό» για το Ποντιακό: Κύριε Τσίπρα διώξτε τον

Με ένα λιτό μήνυμα στο λογαριασμό του στο twitter ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε όσα υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου για το θέμα των Ποντίων.

  • Real.gr
Ο Τζιτζικώστας για τις δηλώσεις Φίλη «στον ενικό» για το Ποντιακό: Κύριε Τσίπρα διώξτε τον
Με ένα λιτό μήνυμα στο λογαριασμό του στο twitter ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε όσα υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου για το θέμα των Ποντίων.

«Εθνικά επικίνδυνες οι ιδεοληψίες του κ. Φίλη. Κύριε Τσίπρα διώξτε τον», έγραψε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας.


Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα: «Όταν ο θλιβερός κ. Φίλης αντιληφθεί τους αγώνες που δόθηκαν για να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ίσως να ξεπεράσει τις εθνικά επικίνδυνες ιδεοληψίες του.

Περισσότεροι από 350.000 Έλληνες δολοφονήθηκαν και το επίσημο ελληνικό κράτος έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία από το 1994 κηρύσσοντας τη 19η Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο».

Αν υπουργός αυτής της καταστροφικής για τον τόπο κυβέρνησης δε σέβεται ούτε τους νεκρούς, ούτε τις αποφάσεις του ίδιου του κράτους του, να του υπενθυμίσουμε ότι το Δεκέμβριο του 2007 τη γενοκτονία των Ποντίων αναγνώρισε και η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών.

Ο Χρήστος Γιανναράς στις 19 Μαΐου του 2006, στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη ήταν κεντρικός ομιλητής για τη γενοκτονία. Έχει μια φράση διδακτική για τον κ. Φίλη: ‘Το νόημα αυτής εδώ της σύναξης δεν μπορεί να είναι παρά μόνο μία ρεαλιστική πολιτική δέσμευση: ότι θα αποδοκιμάζουμε πάντοτε με την ψήφο μας κάθε πολιτική ηγεσία, οποιασδήποτε επίπλαστης ή πραγματικής ιδεολογικής απόχρωσης, που επιδεικτικά παραγνωρίζει την ευαισθησία του λαού μας για τη Γενοκτονία του ποντιακού και του μικρασιατικού Ελληνισμού’.

Κύριε Φίλη παραιτηθείτε. Κύριε Τσίπρα διώξτε τον».

Φίλης: Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων αλλά δεν ήταν γενοκτονία

Ο υπουργός Παιδείας ο οποίος βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας καλεσμένος «στον ενικό» είπε χαρακτηριστικά: «Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο