Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονες αναταράξεις στο Ποτάμι

Ο Χ. Θεοχάρης καλεί το Σταύρο Θεοδωράκη να αναλάβει πρωτοβουλίες σε διαφορετική περίπτωση το Ποτάμι θα κιντυνεύσει να μην μπει στην βουλή. ‘Έντονη αντίδραση του Γρηγόρη Ψαριανού.

  • Real.gr
Έντονες αναταράξεις στο Ποτάμι

Η συνέντευξη του Χ. Θεοχάρη προκάλεσε αναταράξεις στο εσωτερικό του «Ποταμιού». Ο βουλευτής καλεί τον Σταύρο Θεοδωράκη να πάρει πρωτοβουλίες για την διεύρυνση σε διαφορετική περίπτωση το Ποτάμι θα κινδυνεύσει να μην μπει στην βουλή.

«Ο κ. Θεοδωράκης πρέπει να πρωτοστατήσει εδώ και τώρα στην προσπάθεια διεύρυνσης και ενοποίησης του χώρου που αποκαλούμε ριζοσπαστικό κέντρο. Και ίσως χρειαστεί να προσφέρει και το ίδιο του το είναι χάριν της ιδέας αυτής».

Έντονη ήταν η αντίδραση του Γρηγόρη Ψαριανού ο οποίος μιλώντας στο Mega είπε «τι είναι Ιφιγένεια ο Σταύρος; Δεν καταλαβαίνω» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «εννοεί μάλλον με τον ίδιο όχι με άλλον. Για να λέει κάποιος ότι πρέπει κάποιος να θυσιαστεί για να προχωρήσουμε, κάτι τέτοιο σκέφτομαι πρώτα. Στο Ποτάμι δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας, άλλα θέμα πολιτικών επιλογών. Δεν είναι ένας χώρος αυτιστικός, ένα μαγαζάκι που κοιτάζει πως θα διασωθεί».



Ο κ. Θεοχάρης βλέποντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε  η συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα με ανάρτηση του στο twitter επιχειρεί να ρίξει τους τόνους.




Θεοδωράκης: «Η χώρα έχει ανάγκη νέες λύσεις και όχι νέα σχήματα»

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο TV 100 της Θεσσαλονίκης τόνισε «η ΝΔ ευθύνεται, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, για πολλά από τα δεινά της Ελληνικής κοινωνίας. Μπορεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ να σπάει όλα τα αρνητικά ρεκόρ αλλά αυτή η χώρα οικοδομήθηκε στα χέρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Έχω λοιπόν αμφιβολίες αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αλλάξει το συντηρητικό του κόμμα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας σε ερώτηση για τις δύο δημοσκοπήσεις που κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα είπε: «Είναι πολύ πρόωρο οποιοδήποτε ασφαλές πολιτικό συμπέρασμα καθώς είναι πολύ μικρή η συσπείρωση των κομμάτων αυτή τη στιγμή.».

Τοποθετούμενος στο ερώτημα της δημοσιογράφου για τα σενάρια των συνεργασιών τόνισε: «Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα δεν είναι νέα σχήματα αλλά νέες λύσεις. Πρέπει να αλλάξουμε το βαθύ κομματικό κράτος, να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα των νέων. Πρέπει τις 4-5 απόλυτες προτεραιότητες που έχουμε ως Κίνημα να τις συζητήσουμε, να δούμε αν συμφωνούμε με κάποιους και μετά να συζητήσουμε το οποιοδήποτε επόμενο βήμα».

Αργότερα σχολιάζοντας τη συνέντευξη Θεοχάρη υποστήριξε: «Ο Χάρης όπως μπορώ να ξέρω καλύτερα από εσάς είναι στο Ποτάμι, και στη γραμμή που έχει χαράξει το Ποτάμι. Που λέει ότι: Το Ποτάμι είναι μόνο η μαγιά του καινούργιου. Θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να προστεθεί κόσμος –άνθρωποι που δημιουργούν, άνθρωποι καθημερινοί, αλλά και παλιοί πολιτικοί που έχουν τολμήσει- και να δημιουργηθεί ένα καινούργιο μεγάλο μεταρρυθμιστικό ρεύμα. Αυτό λέει το Ποτάμι, αυτό φαντάζομαι λέει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, ο κ. Θεοχάρης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο