Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το υποβρύχιο "Πιπίνος" σε νατοϊκή αεροναυτική άσκηση στη Σικελία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αεροναυτική άσκηση του ΝΑΤΟ «DYNAMIC MANTA 2016» που διεξάγεται ανατολικά της Σικελίας.

Το υποβρύχιο Πιπίνος σε νατοϊκή αεροναυτική άσκηση στη Σικελία
Σε εξέλιξη βρίσκεται η αεροναυτική άσκηση του ΝΑΤΟ «DYNAMIC MANTA 2016» που διεξάγεται ανατολικά της Σικελίας.

Η Ελλάδα συμμετέχει με το νέο υποβρύχιο Πιπίνος (P-214) (κλάσης Παπανικολής). Στην άσκηση συμμετέχουν επίσης με πλοία επιφανείας, υποβρύχια και εναέρια μέσα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Τουρκία και η Γαλλία.

Σκοπός της άσκησης είναι η προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της συνδυασμένης δράσης μεταξύ υποβρυχίων, εναέριων μέσων και μονάδων επιφανείας, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη συμμετοχή του στην εν λόγω άσκηση, το υποβρύχιο "Πιπίνος" κατέπλευσε στην Κατάνια της Ιταλίας, από τις 18 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2016.

Η DYNAMIC MANTA 2016 διεξάγεται ετησίως υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο της Διοίκησης Υποβρυχίων του ΝΑΤΟ.ου COMSUBNATO

Η ΝΑΤΟϊκή άσκηση ολοκληρώνεται στις 4 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο