Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώνονται οι εργασίες σε 3 κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων στην 'Ηπειρο

Σε 3.950 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που διαμένουν προσωρινά στο λιμάνι του Πειραιά.

  • Real.gr
Ολοκληρώνονται οι εργασίες σε 3 κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων στην Ηπειρο
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και σήμερα (15/03) από τον στρατό οι εργασίες στα τρία κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που ετοιμάζονται στην Ήπειρο.

Στην παλιά μαθητική εστία στα Δολιανά Πωγωνίου οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των υποδομών σχεδόν έχουν τελειώσει και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να φτάσουν εκεί τουλάχιστον 200 πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με τη χωρητικότητα των εγκαταστάσεων.

Στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» στην Φιλιππιάδα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και αναμένεται να ξεκινήσει, ίσως και εντός της ημέρας, το στήσιμο των σκηνών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο δήμος της περιοχής, οι υποδομές του παλιού στρατοπέδου, προς το παρόν, μπορούν να υποστηρίξουν τη φιλοξενία 700 προσφύγων για διάστημα οκτώ μηνών.

Στον διάδρομο του παλιού στρατιωτικού αεροδρομίου στην Κατσικά Ιωαννίνων δημιουργείται υποδομή για τη φιλοξενία μεγαλύτερου αριθμού προσφύγων. Ήδη, αντιμετωπίστηκαν ζητήματα ύδρευσης και αποχέτευσης στον χώρο, ενώ προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσής του.

Οπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την περασμένη εβδομάδα μεταφέρθηκαν προσωρινά στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας 162 πρόσφυγες από τη Συρία.

Σχεδόν 4.000 μετανάστες στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ

Σε 3.950 ανέρχεται ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που διαμένουν προσωρινά στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με την πρωϊνή καταμέτρηση από το Λιμενικό Σώμα.

Συγκεκριμένα, στους επιβατικούς σταθμούς της πύλης Ε-1 διαμένουν 1.050 πρόσφυγες, στην Ε-2 1.150, στην Ε-3 300, στην Ε-6 50, στην Ε-7 500 και στην πέτρινη αποθήκη 900.

Εντός της ημέρας αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star 1 με 511 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο και τη Μυτιλήνη, καθώς και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» που μεταφέρει 23 πρόσφυγες από το Καστελόριζο.

Το μεσημέρι, στο λιμάνι του Πειραιά θα πραγματοποιηθεί διανομή ξηράς τροφής στους πρόσφυγες και τους μετανάστες από μέλη του Ερυθρού Σταυρού, σε όλους τους σταθμούς του ΟΛΠ.

Σε 5.143 ανέρχονται οι πρόσφυγες στη Μυτιλήνη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v