Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπίρτζης: Πλήρως αποτυχημένο το μοντέλο του ΟΑΣΘ

Μόλις ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα καθιερωθεί εισιτήριο με αναλογική χρέωση, είπε ο υπουργός Υποδομών.

Σπίρτζης: Πλήρως αποτυχημένο το μοντέλο του ΟΑΣΘ
Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιστρατευθούν οι εργαζόμενοι όπως έκαναν άλλες κυβερνήσεις.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν οι αστικές συγκοινωνίες ούτε οι εταιρίες ύδρευσης.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση δε θα ανεχθεί να συνεχιστεί η ίδια διαχειριστική αρχή στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών και των μεταφορών. Χαρακτήρισε το μοντέλο του ΟΑΣΘ πλήρως αποτυχημένο και επτά φορές χειρότερο από αυτό των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Παρ' όλα αυτά εξήγησε ότι δεν σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ αλλά δεν μπορούμε όμως, είπε, να επιδοτούμε τον ΟΑΣΘ όπως και άλλους συγκοινωνιακούς φορείς με εκατοντάδες εκατομμύρια και να παραμένουν ανεξέλεγκτοι.

«Το πάρτι τελείωσε», είπε. «Έχει ήδη αρχίσει διαχειριστικός έλεγχος και θα υπάρξει εξορθολογισμός». Ανέφερε επίσης ότι «η κατάσταση στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας είναι αυτή που παραλάβαμε».

Ανακοίνωσε επίσης ότι μόλις ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα καθιερωθεί εισιτήριο με αναλογική χρέωση.

Ο κ. Σπίρτζης διευκρίνισε επίσης ότι αυτό που έχει πει είναι ότι εντός του καλοκαιριού θα ωριμάσει ο διαγωνισμός για τη γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας και «θα ξεκαθαριστεί αν θα μπορέσουμε να εντάξουμε το έργο στο πακέτο Γιούνκερ ή θα αναζητήσουμε άλλες πηγές χρηματοδότησης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v