Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

G7: Τηλεδιάσκεψη για τα μελλοντικά βήματα

Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών και οι εταίροι του στην ομάδα των «επτά» θα πραγματοποιήσουν σύντομα συζήτηση, μετά την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Τόκιο.

G7: Τηλεδιάσκεψη για τα μελλοντικά βήματα
Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Τάρο Άσο και οι εταίροι του στην ομάδα της G7 θα πραγματοποιήσουν σύντομα τηλεδιάσκεψη, μετά την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Τόκιο.

Ο Άσο θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου στις 15.15 ώρα Ελλάδας μετά την τηλεδιάσκεψη.

Η Ιαπωνία θα αντιδράσει, όπως χρειάζεται, στις «ακραία νευρικές» κινήσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, δήλωσε νωρίτερα ο ΥΠΟΙΚ της χώρας, στέλνοντας το μήνυμα ετοιμότητας για παρεμβάσεις, προκειμένου να ανακοπεί η υπερβολική ενίσχυση του γεν.

Ο 'Ασο αρνήθηκε να σχολιάσει το ερώτημα για την πιθανότητα συντονισμένων παρεμβάσεων στις συναλλαγματικές αγορές ή για το αν η Ιαπωνία έχει παρέμβει για να ανακόψει την ανατίμηση του γεν, καθώς το ιαπωνικό νόμισμα εκτινάχθηκε λόγω του χαρακτήρα του ως ασφαλούς καταφυγίου.

«Είμαι εξαιρετικά ανήσυχος για τον κίνδυνο (από το Brexit) για την παγκόσμια οικονομία, τις χρηματοπιστωτικές και συναλλαγματικές αγορές. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας καθώς και να διατηρήσουμε τη συναλλαγματική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Στάση αναμονής

«Οι τρέχουσες αγορές συναλλάγματος δείχνουν ακραία νευρικές κινήσεις. Για να αποτρέψουμε να συνεχισθούν τέτοιες κινήσεις, θα παρακολουθώ στενά τις κινήσεις στη συναλλαγματική αγορά περισσότερο από ποτέ με μία αίσθηση του επείγοντος και θα αντιδράσω σταθερά όταν θα χρειασθεί», τόνισε ο 'Ασο.
 
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Χαρουχίκο Κουρόντα, εξέδωσε επίσης ανακοίνωση σήμερα, δηλώνοντας ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να προσφέρει άφθονη ρευστότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, τις υφιστάμενες συμφωνίες ανταλλαγής νομισμάτων με άλλες κεντρικές τράπεζες.

Οι υπεύθυνοι για την πολιτική στην Ιαπωνία ανησυχούν ότι το Brexit μπορεί να αυξήσει τη ζήτηση για το γεν και να προκαλέσει μία ανεπιθύμητη ανατίμηση του ιαπωνικού νομίσματος που θα έπληττε τις ιαπωνικές εξαγωγές και θα οδηγούσε την οικονομία ξανά στην ύφεση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v