Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δέσμευση Τσίπρα για τους μισθούς των δικαστικών

Τα χρόνια της κρίσης έχουν γίνει πολλές και μεγάλες μειώσεις, οι οποίες απαξιώνουν τον ρόλο λειτουργών που διαχειρίζονται πάρα πολύ κρίσιμα ζητήματα, είπε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των Ανώτατων Δικαστηρίων.

Δέσμευση Τσίπρα για τους μισθούς των δικαστικών

Λίγο πριν από τις 10 το πρωί πέρασαν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου οι επικεφαλής των Ανώτατων Δικαστηρίων, για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας την πρόταση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, δεσμεύτηκε για τα ειδικά μισθολόγια του δικαστικού κλάδου.

«Εχει γίνει μια καλή επεξεργασία, μία ουσιαστική προσπάθεια να διατηρήσουμε χωρίς καμία μείωση τις ισχύουσες αμοιβές και μία αναδιάρθρωση που θα γίνει με μία προοπτική δικαιοσύνης, με βάση την οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε», ανέφερε.

Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι «σε ορισμένες περιπτώσεις θα γίνουν οι αναγκαίες αυξήσεις μισθών εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας».

«Τα τελευταία χρόνια, τα πέντε χρόνια της κρίσης έχουν γίνει πολλές και μεγάλες μειώσεις που απαξιώνουν τον ρόλο των λειτουργών που διαχειρίζονται πάρα πολύ κρίσιμα ζητήματα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Στο Μαξίμου έδωσαν το παρών οι Βασιλική Θάνου, (πρόεδρος του Αρείου Πάγου), Ανδρονίκη Θεοτοκάτου (πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου) και Νίκος Σακελλαρίου (επικεφαλής του Συμβουλίου της Επικρατείας).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα των δικαστικών και έχει προγραμματιστεί εδώ και μέρες, όπως επισημαίνουν πηγές της κυβέρνησης.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v